• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 22 Haziran 2022 12:12

Yangından 1028 hektarlık alan etkilendi

Yangından 1028 hektarlık alan etkilendi
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Marmaris’te başlayan orman yangınına ilişkin “Resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık 1028 hektarlık (1439 Futbol Sahası) bir alanın etkilendiğini tespit etmiş durumdayız” dedi.

Marmaris’e bağlı Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde dün akşam saat 20.00 sıralarında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan yangın devam ediyor.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, sosyal medya hesabından yangına ilişkin yaptığı bilgilendirmede şu ifadeleri kullandı:

voyage otel

 

“Sabah saatlerinde havadan müdahale başlamış olmasına rağmen maalesef yangın devam ediyor. Şu an itibariyle 200 personel 103 araçla mücadeleye katkı sağlıyoruz. İzmir, Antalya, Aydın, Denizli ve Burdur’dan gelen takviye ekiplerimiz de bizlere destek sağlıyor.


“YANGIN ÜÇ NOKTADA İLERLİYOR”


Yangın Okluk Koyu, Çubucak ve Hisarönü bölgelerinde olmak üzere 3 noktada ilerliyor. Resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık 1028 hektarlık (1439 Futbol Sahası) bir alanın etkilendiğini tespit etmiş durumdayız. Yangının en kısa sürede kontrol altına alınması amacıyla sahada canla başla çalışan tüm kurum ekiplerimize teşekkür ediyor, yangının bir an önce kontrol altına alınmasını temenni ediyorum.”

 

BAKAN KİRİŞÇİ: “YANGIN BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINDA”
 

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da helikopterle yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, “Büyük ölçüde yangın kontrol altına alındı diyebiliriz.” dedi.