• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 22 Haziran 2022 12:02

Yangın kabusu geri geldi! Marmaris'ten sonra iki ilçede daha yangın başladı

Yangın kabusu geri geldi! Marmaris'ten sonra iki ilçede daha yangın başladı
Dün akşam saatlerinde Marmaris'te çıkan yangına müdahale sürerken Fethiye ve Seydikemer’da orman yangını başladı. Yetkililer sabotaj diyor

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Mahallesi’nde dün akşam saat 20.00'de başlayan yangın sürüyor. Gün aydınlanınca uçak ve helikopterle havadan söndürme çalışmaları tekrar başladı. Sabah etkisini yitiren rüzgarın öğlen yeniden kuvvetlenmesi bekleniyor. Yanan saha yoğun duman altında bulunurken, uçak ve helikopterlerin yoğun sorti yapması sonrası alevler şiddetini azalttı.

voyage otel

 

Bördübet mahallesinde başlayan ve bir ucu Hisarönü körfezi, diğer ucu Değirmenyanı mahallesine kadar ulaşan yoğun duman nedeniyle görüntü mesafesi azaldı.

 

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI: YÜZDE 90 SABOTAJ

 

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın “Yüzde 90 sabotaj, çünkü yangın üç ayrı noktada birden eş zamanlı başladı” açıklaması yapmıştı. Bu bölgede el değmemiş alanlarda ve özellikle de çam balına elverişli ortamların kül olması ilçede büyük üzüntü yarattı.

 

 

YERLEŞİM YERLERİNE 4 KİLOMETRE MESAFEDE

 

Sabaha karşı bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Şu anda arada 3.5- 4 kilometrelik bir mesafe var yerleşim yerlerine. Yangının başladığı andan itibaren kontrol altına almaya yönelik yol açma çalışmaları da orman ekiplerimiz tarafından yürütülüyor” dedi.

 

1400’E YAKIN PERSONEL ALANDA ÇALIŞIYOR

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 592'si Orman Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere toplam 1393 personel, 338 araç ve 35 iş makinasının görevlendirildiğini, AFAD Mobil Koordinasyon TIR’ı ile 2 adet mobil baz istasyonunun bölgeye sevk edildiğini duyurdu.

 

Yangına müdahale için Muğla Valiliği’nin talebi üzerine Aksaz Üs Komutanlığı’ndan su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ile personel görevlendirildi.

 

YANGIN NEREDE ÇIKTI?

 

Bördübet Yedi Adalar mevkiini saran alevler kısa sürede geniş alana yayılıp Okluk Koyu istikametine hızla ilerledi.

 

 

SOYLU: SABOTAJ MI YOKSA DOĞAL NEDEN Mİ?

 

Yangının çıkış nedeni hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bunlar erken değerlendirmeler. Hem emniyetimizin, hem de jandarmamızın sayın bakanımız geldikten sonra değerlendirme yaptık. Hem ormandaki arkadaşlarımız hem jandarma ve emniyetteki arkadaşlarımız değerlendirmelerini yapıyorlar. Sabotaj mı yoksa doğal neden mi bunlar değerlendiriyor” diye konuştu.

 

Öte yandan Seydikemer İlçesi Çaltıözü Mahallesi yakınlarında orman yangını çıktı. Çıkan yangın yapılan müdahaleler sonrasında kontrol altına alındı.