• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 26 Aralık 2020 11:09 Haber Girişi : 26 Aralık 2020 11:18

Yakaköy'de 80 yıllık cami restore ediliyor

Yakaköy'de 80 yıllık cami restore ediliyor
Başkan Aras, camideki inceleme sonrası gazetecilere, camiyi gördükten sonra durumu AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen ile paylaştığını söyledi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 80 yıl önce yapılan caminin restore edilmesi için çalışma başlatıldı. Mahalle muhtarının talebi üzerine, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen, caminin yeniden eski görünümüne kavuşması için harekete geçti.

voyage otel

Başkan Aras, camideki inceleme sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Belediye Başkanı Aras, “Bugün gerçekten hayırlı bir iş için birlikteyiz. Geçen hafta sevgili muhtarımla birlikte dolaşırken, köyümüzün hafızası, köyümüzün yıllarca ibadethanesi olarak kullanılmış 1940 yapımı bir camimiz vardı, onu görmüş ve etkilenmiştik. Ben de bunun üzerine Osman Başkanımı aradım ve ‘el birliği ile burayı toparlayalım’ dedim. O da ‘başkanım hemen bakıyoruz’ dedi. Sağ olsun 3-4 gün içerisinde çok çabuk bir şekilde aksiyon alarak camide tadilata başladı. Hem camimiz, küçük bir köy odamız ve 1328 yılından kalma bir çeşme var. Bunların da toparlanmasıyla burası güzel bir konuma gelecek. Biz aynı şekilde köylerimizdeki okul, mescit, çeşme gibi bütün değerlerimize sahip çıkmayı düşünüyoruz. Ben hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.