• raşit emir süer
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 08 Mart 2021 12:48

Vali Tavlı'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Vali Tavlı'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
Vali Tavlı mesajında"Muğla’da da kadınlarımızın hayatın her alanında hak ettikleri konuma yükseltilmesi, aktif iş hayatına ve üretime katılmaları yönünde önemli ve somut adımlar atılmaktadır" dedi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Vali Tavlı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınması ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla 8 Mart tarihi ‘Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

voyage otel

Aileden başlayarak hayatımızın her alanında ve her anında var olan kadınlarımız, sevgileri, emekleri ve özverileriyle toplumumuzun temel yapı taşını oluşturmaktadırlar. Bu doğrultuda son yıllarda gerçekleştirilen reformlarla birlikte aile hayatında, eğitimde, iş dünyasında, sağlıkta ve diğer tüm alanlarda kadınlarımıza destek olacak iyileştirmeler sağlanmış, önemli çalışmalar yapılmıştır.

Ülkemizin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekleri bulunan kadınlarımız, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde; dolayısıyla güçlü bir toplumun oluşturulmasında kilit bir rol üstlenmektedirler. Sosyal ve ekonomik alanda önemli roller üstlenen, özgüveni yüksek, eğitimli kadınlarımızın sayısının artması 2023 hedeflerimize kararlılıkla yürürken ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır.

Muğla’da da kadınlarımızın hayatın her alanında hak ettikleri konuma yükseltilmesi, aktif iş hayatına ve üretime katılmaları yönünde önemli ve somut adımlar atılmaktadır. Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca kadınların yaşam standartlarının yükseltilmesi konusunda gayretli çalışmalarımız artarak devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle sağlık, mutluluk, huzur ve başarı dileklerimizle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”