• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Mart 2021 21:42

TUNÇ SOYER'DEN DANIŞTAY KARARINA YORUM: VATANDAŞ TERCİHİNİ YAPTI, BU YANLIŞTAN GERİ DÖNÜLECEĞİNİ UMUYORUM

TUNÇ SOYER'DEN DANIŞTAY KARARINA YORUM: VATANDAŞ TERCİHİNİ YAPTI, BU YANLIŞTAN GERİ DÖNÜLECEĞİNİ UMUYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Danıştay'ın kararıyla belediye başkanlarının belediye şirketlerine yönetim kurulu atama yetkisini değerlendirdi.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Danıştay'ın kararıyla belediye başkanlarının belediye şirketlerine yönetim kurulu atama yetkisini belediye meclisine verilmesini "Vatandaş bir tercihte bulundu. Bu tercihten ortaya çıkan gücü budamak için, yetkileri sınırlamak için yapılan girişimler rahatsız edici" diye yorumladı. Soyer, Danıştay'ın kararını 'yanlış' olduğunu söyleyerek, "Bu yanlıştan geri dönüleceğini umuyorum" dedi.

voyage otel

 

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması’nın dördüncüsü “Pandemi, Turizm, Deprem” konu başlıkları ile Muğla’da yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yeşil Şehir Eylem Planlarından bahsederek, "İnsannın doğaya daha çok nüfus etmesini sağlayacak enstürmanlar ve yöntemler geliştirmek. İkincisi doğanın kente daha çok nüfus etmesini sağlayacak yöntem ve estürmanlar geliştirmek. Sanki ikisi ayrı bir kavram gibi algılanıyor. Doğa ve kent. Biz bu kavramsal yaşam biçimini birbirinden ayrıştırdıkça doğadan uzaklaşıyor, kendimize yabancılaşıyoruz, hayatı ıskalıyoruz" dedi. 

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Soyer, doğa ve kenti iç içe geçirmek gerektiğini vurgulayarak, "Kentin içindeki doğanın gücünü artırmamız, insanın doğaya erişimindeki imkanları geliştirmemiz lazım" diye konuştu. 

Soyer, Danıştay kararıyla belediye şirketlerine yönetim kurulu atama yetkisini belediye başkanlarındaki yetkinin belediye meclislerine verilmesini de şöyle değerlendirdi:

"Vatandaş bir tercihte bulundu. Bu tercihten ortaya çıkan gücü budamak için, yetkileri sınırlamak için yapılan girişimler rahatsız edici. Çünkü bu vatandaşla ilgili tercihlerin gözardı edilmesi anlamına geliyor. Şirketler belediyenin parçası olan birimler. Ayrı persfektifle değerlendirmek ve başkanın inisiyatifini ortadan kaldırmak da son derece yanlış, bu yanlıştan geri dönüleceğini ümit ediyorum."