• Nevavprestij
SPOR Haber Girişi : 19 Mart 2020 18:38

Tüm ligler ertelendi! TFF Başkanı tarih verdi..

Tüm ligler ertelendi! TFF Başkanı tarih verdi..
TFF liglerinde Nisan ayı sonuna kadar maçların seyircisiz oynaması kararının büyük tepkilere neden olmasının ardından sporcuların da insan olduğu hatırlanarak liglerin ertelenmesi kararı alındı.

TFF İcra Kurulu liglerin ileri bir tarihe erteleme kararı aldı. TFF Başkanı Nihat Özdemir, kararı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na bu şekilde görüş bildirdi. Kararın ardından Bakan Kasapoğlu ve federasyon başkanları basın açıklaması gerçekleştirerek liglerin ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

voyage otel

Kasapoğlu açıklamasında,”Korona Virüs pandemisinin bütün dünyada en çok etkileidiği alanlardan biri de spor. Salgının durdurulamadığı yerlerde müsabakalar ertelendi ya da iptal edildi. Son olarak EURO 2020 1 yıl ertelendi. İstanbul’da yapılacak Şampiyonlar Ligi finali de ileri bir tarihte gerçekleşecek. Biz bu gelişmeleri değerlendiriyoruz. Biz de Futbol, Basketbol ve Voleybol Federasyonları başkanlarımızla bir toplantı gerçekleştirdik. Daha önce seyircili müsabakaların seyircisiz oynama kararını aldık. Avrupa’da ölümler binlerle ifade edilirken ligler seyircili oynandı. Biz Avrupa’da seyircisiz oynama kararını en erken alan ülkelerdeniz. Bizler salgının mevcut durumunun değerlendirilmesi sonucu bugün yaptığımız toplantı sonucunda liglerin ertelenmesine karar verdik.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, liglerin ne kadar süreyle ertelendiğini ilerleyen süreçte açıklayacaklarını belirtti.