• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 27 Mayıs 2020 14:30

Tatil cennetinde skandal üstüne skandal! Şimdi de denize beton döküp havuz yaptılar!

Tatil cennetinde skandal üstüne skandal! Şimdi de denize beton döküp havuz yaptılar!
Muğla'nın bir çok ilçesinde doğa ranta kurban ediliyor.  Bodrum sınırlarında olan fakat denetim yetkisi Milas Belediyesi'ne ait olan  Boğaziçi'nde deniz betonla doldurularak havuz yapıldı.


Ege Alternatif- Selçuk Arslan - Koronavirüs ile top yekûn seferberliğin sürdüğü şu günlerde Ege Bölgesi'nde  kaçak ve izinsiz yapılar arttı. Başta Bodrum olmak üzere Muğla'nın bir çok ilçesinde doğa ranta kurban ediliyor.  Bodrum sınırlarında olan fakat denetim yetkisi Milas Belediyesi'ne ait olan  Boğaziçi'nde deniz betonla doldurularak havuz yapıldı.

voyage otel

Koronavirüs ile top yekûn seferberliğin sürdüğü şu günlerde Ege Bölgesi'nde  kaçak ve izinsiz yapılar arttı. Son olarak Bodrum sınırlarında olan fakat denetim yetkisi Milas Belediyesi'ne ait olan  Boğaziçi'nde ise deniz betonla doldurularak havuza dönüştürüldü. Skandal uygulama  Eski adı Lux  Bodrum Resort & Residences olan  fakat geçtiğimiz aylarda isim yenileyerek  Le Méridien Bodrum Beach Resort adını alan otelin tadilat sürecinde yaşandı. Özel plajı bulunan Le Méridien Bodrum Beach Resort oteli tadilata alarak yeniledi. İnşaat çalışmaları kapsamında sahil ve peyzaj çalışmaları da yapıldı.

 

Önce moloz ve taşlarla dolduruldu

Asıl otel projesinde yer almayan ve daha sonra eklenen iskelenin sağ tarafındaki alan önce moloz ve taşlarla dolduruldu. Moloz ve taşlarla doldurulan alana daha sonra beton dökülerek havuz yapıldı. Kıyı kanuna aykırı olan bu işlem korona nedeniyle insanların evde kaldığı döneme denk getirildi.  Başta Bodrum olmak üzere denize yapılan  dolgular nedeniyle büyük cezalar kesilirken  Le Méridien Bodrum Beach Resort'a şu ana kadar herhangi bir cezai yaptırımın uygulanmaması soru işaretlerine neden oldu. 

Denizin taş  ve beton ile doldurularak havuz yapılması çevrecilerden de tepki topladı. Söz konusu alanın eko sistem çeşitliliği nedeniyle koruma altında olduğunun altını çizen çevreciler, denize yapılan her türlü müdahalenin kabul edilemez olduğuna vurgu yaptılar.  Denizlere herhangi bir dolgu ve beton dökmenin kanunlarla yasaklandığına dikkat çeken çevreciler konunun takipçisi olacaklarını belirttiler.

 

Söz konusu havuz otelin mevcut projesinde yer almıyor. Otelin orjinal projesinde sahilde iskelem bile bulunmuyor. Alınan bilgilere göre yapılan işlem için Milas Belediyesi'nden herhangi bir tadilat yapı izni de alınmamış.  Otelin imar projesine göre sahilde yapılan iskele ve havuz kaçak. Milas Belediyesi'nin bu durum karşısındaki tavrı ise çevreciler tarafından merak ediliyor.

 

 

Konuya ilişkin görüştüğümüz otel yetki ise söz konusu havuzun denizdeki dalgaları etkisini azaltmak için yaptıklarını söyledi. Sahilde yer alan çocuk oyun parkının dalgalar nedeniyle zarar gördüğünü belirten yetkili, bunu önlemek amaçlı havuz yaptıklarını belirtti.