• raşit emir süer
EKONOMİ Haber Girişi : 27 Mayıs 2020 13:35

Turizmciler iç sezona hazır ama nasıl hazır?

Turizmciler iç sezona hazır ama nasıl hazır?
Korona virüsten en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizmde, sektör temsilcilerin gözü kulağı kademeli gerçekleşecek olan normalleşme planının 1. aşamasında, yani iç sezonun başlayacağı tarihte!

İç turizm için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamlayan Doğu Akdenizli turizmciler ve Konya’daki seyahat acentaları, yapılan hazırlıklarla ilgili şu bilgileri verdi:

voyage otel

 

“CORONA KARARLARINI HARFİYEN YERİNE GETİRECEĞİZ”

www.turizmgunlugu.com'da yer alan habere göre, Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop: Kızkalesi olarak hiçbir vakanın bulunmadığı bir nokta olarak bugüne kadar geldik. Bakanlarımızın almış olduğu kararlar neticesinde biz de Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği olarak yapmamız gereken çalışmaları, hem üyelerimiz hem işletmecilerle beraber yaptık. Kararları harfiyen yerine getireceğiz. Sosyal mesafe ve hijyen konusunda hassas davranacağız. Misafir otele giriş yaptığından itibaren çıkış yaptığı dakikaya kadar onları en iyi şekilde, hijyen bir şekilde ağırlayıp, tatillerini bu doğrultuda yaptırıp göndereceğiz. Sadece otellerde değil plajlarda da hazırlıklarımızı yaptık. Şezlong aralarındaki mesafelerden tutunda çalışacak olan arkadaşların maskesine varıncaya kadar detayları düşünerek hareket ettik.

Tolga Yanık ve Dilhan Dumanoğlu’nun haberine göre Türkiye Seyahat Acentacıları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Özdal Karahan, Konya’daki turizm hareketliliğinin detaylarını ise şöyle aktardı:

 

KONYA’DA ŞU AN TURİZM HAREKETLİLİĞİ SIFIR

“Koronavirüs’ten dolayı Konya’da turizm hareketliliği şu an sıfır. Şehrin en önemli turist çeken markası olan Mevlana Müzesi de pandemi ile birlikte kapatıldı. Müzenin, haziran ayı başında açılacağını tahmin ediyorum. Müze açıldıktan sonra çok az olmakla birlikte yurt içi hareketliliği yaşayabiliriz. Bu da Konya’da işi olan, Konya’da başka bir organizasyona gelenlerin ziyareti şeklinde olabilir. Ama turistlik grupların buraya gelişinin daha ileri zamanlara kalacağını düşünüyorum. En büyük markamızın kapalı olmasından dolayı turizm açısından şu anda sıfırız.

 

İÇ TURİZM HAZİRAN SONU İTİBARİYLE BAŞLAYABİLİR AMA DIŞ TURİZM…


Turizmde tekrar bir hareketliliğin olması pandeminin sonuçlarına, ilacın veya aşının bulunmasıyla alakalı. Yurt içi hareketliliğini Haziran sonu itibariyle başlayacağını düşünüyorum. Haziran ayının sonu itibariyle yurt içi turlarındaki hareketlilik ile birlikte Konya’ya da bir hareketlilik gelebilir. Dış turizm açısından Konya’ya en azından Eylül ayına kadar turist geleceğini zannetmiyorum. Bu sıkıntının 2021 Nisan ayına kadar devam edeceğini düşünüyorum. Biz normal periyodumuza 2021 yılı içerisinde döneriz. 2020’de kaybettiğimizi 2021’de katlayarak devam ederiz diye düşünüyorum.

KONYA TURİZMİ İÇİN 2020 YILI BİTTİ, KİMSE 2020’DEN BİR ŞEY BEKLEMESİN!


Bu yıl için kimsenin fazla bir beklentisinin olmasına gerek yok. Her şey ortada. 2020 yılında seyahat acentalarının çok büyük bir beklentileri yok. Herkes bu durumu kabullendi. Önümüzdeki dönemde sezonun ne kadarını yakalayabileceğimiz pandeminin seyrine bağlı. Geçmiş dönemlerde yapmış olduğumuz işlerin ne kadarını yakalayacağımıza önümüzdeki dönemde pandeminin seyrine göre bakacağız. Ama kimse 2020 yılından bir şey beklemesin. Buna karşılık 2021 yılı katbekat fazla olacak. 2020’de kaybettiğimizin bir kısmını orada kazanacağız”