• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 09 Kasım 2023 21:15

Tarım arazisinde ruhsatsız onlarca daire ve rezidans yaptılar!

Tarım arazisinde ruhsatsız onlarca daire ve rezidans yaptılar!
Bodrum’da kaçak yapı gerginliği yaşandı. İmarsız alanda kaçak olarak yapılan 56 dairenin yapıldığı alanda inceleme yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile inşaatı yapan mal sahipleri arasında gergin anlar yaşandı.

Muğla’nın Bodrum İlçesi Yakaköy ve Dağbelen Mahallelerinde bulunan zeytinlik ve tarım arazisi vasıflı alanda 56 tane daire yapıldı. Kaçak olduğu tespit edilen yapılar mühürlenmesine rağmen yapımlarına devam edildi. Birinci katları bitirile yapılar Bodrum belediyesi tarafından mühürlenerek yıkım kararının verilmesinin ardından “Mühür Fekki” yapılarak inşaatların 24 saat devam etmesi üzerine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

voyage otel

 

 

40 ZABITA VE POLİS ÖNLEM ALDI

 

Belediye Başkanı Aras’ın basın açıklaması yapacağını duyan yapı sahipleri alanda toplandı. Bunun üzerine alana gelen zabıta ve polis önlem aldı. Başkan Aras, ile yapı sahipleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Yapılan işlemin yasal olmadığını anlatan Başkan Aras’a yapı sahipleri tepki gösterdi. Yapı sahipleri adına açıklama yapan Kıyasettin Kırmızıaltın “Bunlar iddia edildiği gibi villa değil, koğuş tipi yapılan evler. Her evde 5-6 işçi arkadaşımız kalıyor. Biz yap sat yapmıyoruz. Bodrum’da çalışan işçiler olarak barınma sorunumuzu çözmeye çalışıyoruz. Burası tarım arazisi, imar yok, inşaat ruhsatı almadık, yapılar kaçak ama çaresisiz. Bodrum’da sadece biz mi kaçak inşaat yapıyoruz. Gitsinler Cengiz Holding’i yıksınlar bizde burayı ellerimizle yıkalım. Kooperatif kurduk, barınmak istiyoruz, kiralar ateş pahası” dedi.

 

 

 

“TARIM ARAZİLERİNDE KAÇAK YAPILAŞMAYA İZİN VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

 

Aras, işçiler tarım alanında imar ve planı olmadığını bu nedenle yapılaşma olamayacağını belirterek “Bodrum’da 6800 kaçak yapı hakkında yasal işlem yaptık. Burada imar yok, planlama, yok, ruhsat yok, mühürlemişiz, yıkım kararı vermişiz, mühürleri söküp inşaat devam etmişsiniz hepsi yasalara aykırı. Yarın para ve hapis cezaları gelecek, mağdur olmamanız için buraya geldim ve siz uyarıyorum. Çünkü yıkım kararı çıkınca jandarma polis ve iş makinaları ile gelinir ve kaçak inşaatlar yıkılır. Paranız boşa gitmesin. Bugüne kadar yaptıklarınızda boşa gitti. Siz buraya bina yapsanız bile, belediye buraya su elektrik ve kanalizasyon getiremez. Çünkü planlama yok. Kimseye bir ayrıcalık tanımıyoruz, herkes hakkında yasalar ne diyorsa onu uyguluyoruz” diye konuştu. Aras’ın açıklamalarından sonra yapı sahipleri dağıldı.

 

 

Öte yandan alınan bilgilere göre bölgede benzer yapıların olduğu ve bu yapılar hakkında da yasal süreçler başlatılmış durumda. Bu bölgede işletme kooperatifleri aracılığıyla tarım arazileri resmi olmayan yollarla parsellenerek satışa sunuluyor