• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 21 Aralık 2023 12:28

Suudi turist Bodrum'da  bir kişiye çarpıp ülkesine kaçtı

Suudi turist Bodrum'da  bir kişiye çarpıp ülkesine kaçtı
Bodrumlu dans eğitmeni yatağa mahkum kaldı, otomobil ile motosikletine arkadan çarpan turist ülkesine döndü

Türkiye günlerdir Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun motosikletli çarparak öldürmesini konuşurken benzer bir olayın daha önce Bodrum Yalıkavak Mahallesi’nde yaşandığı ortaya çıktı. 1.32 promil alkollü olduğu belirlenen Suudi turist, dans eğitmeni Saliha Alemdar’ın kullandığı motosiklete arkadan çarparak yaralanmasına neden oldu.

voyage otel

 

Karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakılan Suudi turist ülkesine döndüğü iddia edilirken, yaklaşık 3 aydır yatağa mahkum olan Alemdar, kendisine çarpan Suudi turistin Türkiye’ye getirilerek ceza alması için adalet mücadelesi veriyor.

 

 

METRELERCE SÜRÜKLENDİ

 

Kaza, 11 Eylül’de saat 15.00 sıralarında Bodrum Yalıkavak Mahallesi Hacı Yeri Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Suudi Arabistan uyruklu Mohammad Fuad M. Rawa isimli turistin kullandığı ve kiralık olduğu belirtilen otomobil, Bodrum Yalıkavak’tan Gümüşlük’e doğru seyir halinde olan 35 yaşındaki dans eğitmeni Saliha Alemdar’ın kullandığı motosiklete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletten fırlayan Alemdar, metrelerce yolda sürüklenerek yaraladı

 

"PİŞMANIM" DEMİŞ 

 

Olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları alkol kontrolünde Suudi turistin 1.32 promil alkollü olduğunu belirledi. Karakoldaki ifadesinde alkollü olduğunu kabul eden ve pişman olduğunu söyleyen Suudi turist Rawa, serbest bırakıldı. Suudi turistin ülkesine döndüğü öne sürüldü.

 

AYAĞINDA ÜÇ KIRIK VAR 

Kazadan hemen sonra ambulans ile Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve sol ayağında 3 yerinden kırık bulunan Saliha Alemdar ise 3 kez Ameliyat geçirdi. Yaklaşık 3 aydan beri evinden çıkamayan Alemdar'ın bir yıl daha tedavisinin süreceği belirtildi. Alemdar, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, Suudi turistin Türkiye’ye getirilerek ceza almasını istediğini belirterek şöyle konuştu: 

 

 

"ADALET BEKLİYORUM"

 

- Bana çarpan adamın ifadesinin alınıp serbest bıraktığını öğrendim. Fazlasıyla sarhoştu. Kazadan sonra ülkesine dönüyor. Ben adalet bekliyorum. Bacağımda 3 kırığım var. Ben 3 aydır yatıyorum. Ben bir yılda ancak düzelirim. Psikolojim de bozuldu. 1 hafta uyuyamadım. O olaydan sonra sürekli o anı yaşadım.

- Psikolojik tedavi görmeye başladım. İşimi de yapamıyorum. Böylece kaldım. Bildiğim kadarıyla bana çarpan kişiden haber yok. Ben bu adamın bulunmasını ve burada yargılanmasını istiyorum, cezasını çekmesini istiyorum. Alkollü birisi nasıl bırakılabilir?

 

DIŞİŞLERİ VE ADALET BAKANLIĞI'NA BAŞVURACAK

 

Saliha Alemdar'ın avukatı Seyhan Candan da şu değerlendirmeyi yaptı:

- Şüpheli şahıs tarafından, yasal olarak alkol kullanım sınırının çok çok üzerinde bir alkol kullanımı neticesinde araç kullanılması söz konusu. Bizim ülkemizde yasal sınırlar 0.50 promile kadar izin verir. Suudi Arabistanlı olan şahsın 1.34 promil alkollü olduğunu biliyoruz.

- Burada taksirle yaralama ve bilinçli taksir, olası kastla yaralamaya sebebiyet verme gibi durumların tartışılacağını düşünüyoruz. Ancak şahıs hakkında soruşturma işlemlerinin sürdürülebilmesi için şahsa ulaşılması lazım. Biz avukat olarak şahsı takip etme gibi bir misyonumuz yok. Şahıs yurt dışına çıkma durumu söz konusu ise Dışişleri Bakanlığı olsun, Adalet Bakanlığı olsun gerekli mercilere müracaatlarımızı yapacağız. Şahısların cezalandırılması için gereken müdahaleyi yapmaya çalışacağız."