• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 20 Aralık 2023 15:32

Bodrum'da sahte aday adayı anket skandalı!

Bodrum'da sahte aday adayı anket skandalı!
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde sahte anket tepkilere neden oldu. CHP Muğla İl Örgütü açıklama yaptı

Muğla'nın Bodrum ilçesi'nde sahte anket tepkilere neden oldu. İlçedeki vatandaşlar aranarak Muğlabüyükşehir Belediye Başkan Aday Adayları arasında 8 isim  Bodrum için de sadece üç isim önerildi. Bodrum için Ahmet Aras, Mustafa Saruhan ve Ali Öztürk'ün isimleri sorularak "hangisini Belediye Başkan Adayı olarak görmek istersiniz' diye soruldu.

voyage otel

 

24 Aday adayın yarıştığı bu anket Bodrum'da tepkiyle karşılandı.   CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylarından Özay KARTAL, “Kimin yaptırdığı belli olmayan bu anket, manipülasyon amaçlıdır.”diyerek tepki gösterdi.

 

Ankete ilişkin resmi açıklama ise  CHP Muğla il örgütünden açıklama geldi.  CHP Muğla İl Sekreteri Müge Yenisu yaptığı açıklamada "Gerek partililerimiz gerekse de vatandaşlarımızdan Büyükşehir ve 13 ilçemiz olmak üzere konuyla alakalı şikayet ve rahatsızlık duyduklarını belirttikleri telefonlar aldık, almaya da devam ediyoruz. İl Başkanımız nezdinde CHP Muğla İl Başkanlığı olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığında 8, İlçe Belediye Başkanlığı aday adaylığında 3 aday olarak kısıtlanması ile ilgili asla bir onayımız yoktur, yapılan anketler bilgimiz dahilinde değildir.
Yapılan anket genel merkezimizin resmi anketi de değildir. Tüm aday adaylarımızın bizler için ayrı değerli olduğunu ifade etmek isteriz. Takdir edersiniz ki anket firmaları/ aday adayları ve diğer siyasi partiler her seçim zamanı olduğu gibi anketler yaptırmaktadır. Ankete ilişkin olarak İl Başkanlığımızdan onay alınmasını zorunlu kılan bir prosedür veya mevzuat söz konusu değil. Gerekli araştırmayı İl Başkanlığımızca yürüttüğümüzü bilmenizi istiyoruz. İl Yönetim Kurulumuzdaki avukatlarımız da gerekli prosedürleri yürütmektedir. Konuyla ilgili detaylı açıklama yapılması hususu doğarsa bilgi verilecektir." dedi.