• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 03 Temmuz 2023 12:15

Suriyeliler bıçakla tekne çalışanlarına saldırdı 2 kişiyi  yaraladı

Suriyeliler bıçakla tekne çalışanlarına saldırdı 2 kişiyi  yaraladı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabah saatlerinde dünyaca ünlü tur teknelerinin kalktığı Halika8rnas iskelesinde Suriyeli tekne çalışanlarının diğer tekne çalışanlarına bıçaklarla saldırdı.

Muğla’nın bodrum ilçesine bağlı Kumbahçe Mahallesi’nde gün birlik mavi yolculuğa çıkan tur teknelerini bulunduğu dünyaca ünlü Halikarnas İskelesi’nde bu sabah saatlerinde bir teknede çalıştığı iddia edilen Suriyeliler ile diğer teknede çalışanlar arasında çöp atma kavgası çıktı. Yaklaşık 5 Suriyelinin ellerinde bıçaklarla saldırdığı diğer tekne çalışanlarının kavgası hızla  büyüdü 10-15 kişi birbirine girdi.

voyage otel

 

 

TURİSTLER ŞOK OLDU

 

Günübirlik mavi yolculuğa çıkmak için iskeleye gelen yabancı turistler büyük şok yaşarken kavgad iki kişi yaralandı. Boğazından yaralanan Veysel K. ile Mehmet K. ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kavganın büyümesini araya gren diğer kaptanlar ve polisler önledi.

 

2 YRALI 5 GÖZALTI

 

İki kişinin bıçaklarla yaralandığı olaydan sonra kavgaya karışan Suriyeliler kayıplara karıştı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Kavgadan sonra turistler tekrar iskeleye gelmeye başladı.

 

 

ÇÖPTEN KAVGA ÇIKTI

 

Halikarnas Tekne Taşıyıcıları Kooeparatifi ve acente sahibi Enver Kantarmış  yaptığı açıklamada “Sabah teknelerden personel çöp çıkartırken Suriyeliler geliyor çöpleri tekrar teknenin içine atıyor, amaçları huzursuzluk çıkarmak. Olay sözlü tartışmaya ardından kavgaya dönüşünce denizci olmayan, turizmle ilgisi olmayan ancak teknelerde hizmet veren Suriyeliler bıçaklarla diğer tekne çalışanlarına saldırıyor, sonrada kaçıyorlar. Bunlar turizmci değil, daha önce göçmen kaçakçılığından yakalanan insanlar, kayıtları sahil güvenlik ve emniyette var. Bu tip insanlar deniz turizmine hizmet veremeze. Yok yere sezon başında böyle kötü görüntülere sahip oluyoruz, zaten turizm pamuk ipliğine bağlı” dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Kaçan Suriyelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.