• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 15 Ağustos 2022 10:32

Son Dakika: YKS sonuçları açıklandı

Son Dakika: YKS sonuçları açıklandı
ÖSYM, milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
 

HABER MERKEZİ - 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinde açıklandı.

voyage otel


YÖK Başkanı Erol Özvar 'da sosyal medya hasapalrında  YKS sonuçlarına ilişkin  açıklama yaptı.

Özcar, "Üniversite adaylarımızın yaptığı tercihler bugün itibarıyla açıklandı. YKS sonuçlarının hayırlı olmasını diliyor, ülkemizin geleceği olan gençlerimizi içtenlikle tebrik ediyorum.

YÖK’te veriye dayalı attığımız adımlar meyvesini veriyor. YKS yerleştirme sonuçlarına göre, KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın kontenjanlarının %99’u doldu. Barajın kaldırılması ve sınav süresinin uzatılması gibi değişiklikler, üniversitelerimizi daha ulaşılabilir hale getirdi. Önümüzdeki yıllarda da daha kapsayıcı bir sisteme geçerek kamu kaynaklarının etkin kullanımı için planlamalarımıza devam edeceğiz. Rekabetçi ve eleyici bir sistemimiz olduğu için öğrencilerin niteliği konusunda kaygımız olmamalı. 2022 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon 900 binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık 850 bini yerleşti" ifadelerini kullandı.

 

 

 

YÖK’te veriye dayalı attığımız adımlar meyvesini veriyor. YKS yerleştirme sonuçlarına göre, KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın kontenjanlarının %99’u doldu.

— Erol Özvar (@erolozvar) August 15, 2022