• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 07 Aralık 2021 11:41

SON DAKİKA GELİŞMESİ! kuvvetli sağanak yağış ve fırtına geliyor! Bodrum'a uyarı üzerine uyarı!

SON DAKİKA GELİŞMESİ! kuvvetli sağanak yağış ve fırtına geliyor! Bodrum'a uyarı üzerine uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kıyı ege çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kıyı ege çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı.

voyage otel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden yapılan uyarıda "Bu akşam saatlerinde Kıyı Ege’de başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; İzmir, Aydın, Manisa ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2); İzmir ve Aydın’ın kıyı ilçeleri ile Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kuvvetli ve şiddetli yağışların 07.12.2021 Salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor" ifadelerine yer verildi.

 

Bodrum için uyarılar üst üste geldi! 

Çarşamba gününe kadar etkili olacak fırtına için de uyarıda bulunan Meteoroloji açıklamasının devamında şu ifadelere yer verrdi. "Rüzgarın 07.12.2021 Salı sabah saatlerinden itibaren Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-70 km/saat), Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri (Toroslar), İç Anadolu'nun doğusunun yüksek kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli fırtına (75-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın 08.12.2021 Çarşamba günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor."

 

 

Öte yandan Bodrum Belediyesi de yaptığı açıklama ile vatandaşların dikaktli olmasını istedi. Açıklamada, "İlçemizde bugün gece saatlerinde başlayıp çarşamba günü sabah saatlerine kadar devam etmesi öngörülen kuvvetli yağış beklenmektedir. Halkımızdan, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını rica ediyoruz." denildi.