• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 28 Aralık 2021 10:42

SMA Hastası Yusuf Polat’a Bodrum’dan yardım eli

SMA Hastası Yusuf Polat’a Bodrum’dan yardım eli
Muğla’nın Bodrum İlçesi esnafı SMA hastası 4 yaşındaki Yusuf Polat’ı yaşatmak için harekete geçti. Yardım desteği kapsamında Öztürk İnşaat Yapı Market, 1’ er günlük kazancını minik Yusuf’a bağışlayacak

HABER MERKEZİ - Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde yaşayan SMA hastası 4 yaşındaki Yusuf Polat’a Bodrum’da yardım eli uzandı. Kayahan ve  Mensure çiftinin çocuğu olan Yusuf Polat’a 6 aylıkken SMA teşhisi konuldu. Çocuklarına konulan teşhisle dünyası kararan Polat ailesi, Yusuf’u yaşatabilmek için yurt dışındaki hastaneleri araştırmaya ve görüşmeye başladı. Yurt dışında uygulanan ZOLGEN SMA tedavisinin tek seferde olumlu sonuçlarını öğrenen aile, valilik onaylı yardım kampanyası başlattı.

voyage otel

 

Yardım kampanyası başlatan aile şuana kadar isteği desteği alamadı. Minik Yusuf’un tedavi için 2,2 Milyon dolar gerekiyor. Şuan itibariyle bu paranın ancak yüzde 7’si toplanmış durumda. Bodrum’da ticari faaliyetlerini sürdüren Öztürk İnşaat Yapı Market, minik Yusuf’un durumuna kayıtsız kalmadı ve Yusuf’un tedavi masrafları için yardım kampanyası başlattı.  

 

Minik bebeğin yaşama tutunabilmesi için gereken 2 milyon 200 bin doların toplanması harekete geçen  Öztürk İnşaat Yapı Market, iki şubesinin 1'er günlük gelirini Yusuf Polat’a bağışlama kararı aldı.  Bu kapsamda 30 Aralık Perşembe 2021 günü yapı marketin iki şubesindeki günlük kazanç SMA hastası Yusuf Polat’ın tedavisi için kullanılacak.

 

 

Kayahan Polat: Sesimiz duyan yok

 

Öztürk İnşaat Yapı Market’ten yapılan açıklamada "Çorbada bizim de tuzumuz olsun istiyoruz. Çünkü Yusuf Polat bizimde çocuğumuz olabilirdi. El birliği Yusuf’un tedavisini yaptırarak onu yaşatacağız” ifadelerine yer verildi. Küçük Yusuf’un babası Kayahan Polat, "Yavrumuza  6 aylıkken SMA teşhisi konuldu. Tedavi için 2 yaşını beklemek zorunda kaldık. Çünkü  ZOLGEN adlı ilacı ancak o yaştan itibaren verebiliyorlar. Şimdi tedavi için yurt dışına çıkmamız lazım. Bunun içinde 2 milyon 2 bin dolar miktarında bir para lazım. Kampanya başlattık. Televizyonlara çıkıyoruz, gazetelere çıkıyoruz, farklı görüşmeler yapıyoruz. Fakat kampanyamız yavaş ilerliyor. Sesimiz duyan yok” dedi.

 

 

Yusuf Polat’a nefes olmak isteyen hayırsever vatandaşlar için kampanya bilgileri şöyle;

TR 3800 0100 2466 6017 1773 5006 Ziraat Bankası alıcı Kayahan Polat

İletişim için, Kayahan Polat: 0 (533) 659 17 03