• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 27 Kasım 2023 15:36

“Sihirli Gemi” adlı Çocuk Oyunu Cumartesi Günü Sahneleniyor

“Sihirli Gemi” adlı Çocuk Oyunu Cumartesi Günü Sahneleniyor
Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının oynadığı “Sihirli Gemi” adlı çocuk oyunu 2 Aralık Cumartesi günü saat 14:00’te Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosunda perdelerini açıyor.

2023 yıl sonuna kadar her Cumartesi Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosunda sahnelenecek “Sihirli Gemi” adlı oyunu Ezgi Deniz Alpan yazdı. Sertaç Aydın yönettiği oyunda Ziba Türk Ateş yönetmen Yardımcısı olarak görev alırken Mehmet Akif Yaşar, Ecem Zaralıoğlu, Ziba Türk Ateş, Burçe Özer, Simay Su Güleç, Veli Koçak oynuyorlar.Ücretsiz olarak seyredilecek olan “Sihirli Gemi” nin yönetmeni Sertaç Aydın, "Sihirli Gemi sezon boyunca  yıldız tozlarını serpmeye devam edecek. Sihir hayatınızdan hiç eksik olmasın. Yıldız tozları tüm çocukları sarsın." dedi.

voyage otel

 

 

“Sihirli Gemi”, dünyada ve de özellikle üç tarafı denizle çevrili Türkiye’de çok önemli olan deniz kirliliği sorununa odaklanıyor. Oyun renkli rejisi, özgün şarkıları ve danslarıyla seyircilerini korsanların, papağanların,  balıkların dünyasına davet ediyor. Çocukların bakışıyla deniz kirliliğinin sebeplerinden ve sonuçlarından bahsederken bu dünyanın tüm canlılara ait olduğunu vurguluyor. Sihirli Gemi’de, çocuklarımıza güzel bir gelecek armağan etmek için hepimizinsorumlulukları olduğu anımsatılıyor. Diğer yandan hava kirliliği, orman yangınları, termik santraller gibi ekolojik sorunların bir bütün olduğunu yansıtan oyun, küçük seyircilerini eğlendirirken, deniz sevgisinin önemini gösteriyor.