• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 10 Mayıs 2022 16:29

Sahilinde yıkım kararı uygulanmayan platform iki katına çıktı

Sahilinde yıkım kararı uygulanmayan platform iki katına çıktı
Bodrum’un Yahşi Mahallesi sahil kısmında hakkında yıkım kararı olan platformun yapımı sürüyor. Yıkım kararı yıllardır uygulanmazken bu sürede kaçak platformun boyutu iki katına çıktı.

BODRUM - Muğla'nın Bodrum ilçesinde Yahşi Mahallesi’nde denize kıyısı olmayan Ege Konakları Sitesi tarafından sahile iki yıl önce platform yapıldı. Bodrum Belediyesi, yapım izni olmayan platform hakkında yıkım kararı almasına rağmen karar uygulanmadı.Yıkım kararı yıllardır uygulanmazken bu sürede kaçak platformun boyutu iki katına çıktı.

voyage otel


 

 

‘PLATFORM VE HEMEN BİTİŞİĞİNDEKİ İSKELELER DERHAL YIKILMALIDIR’


Yaz aylarında o bölgede denize girmek veya güneşlenmek site yönetimince engelleniyor. Sitenin gerekçesi ise özel mülk. Oysa sitenin kıyıya herhangi bir teması yok. 

 


MUÇEP Eş Sözcüsü Mir Bahattin Demir, yaptığı açıklamada izinsiz platformun yapımına tepki gösterdi. Platformun mevzuatlara aykırılık teşkil ettiğini belirten Demir, "Bodrum'da kaçak iskelelere karşı yıkım başlatıldı ama bir yandan da yeni yeni platformlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Belediye Başkanı bile kendi yasal iskelesini yıktırdı. Halk rahatça denizden yararlansın istedi. Bu platform hakkında alınmış kararlar var, imara aykırılığı tespit edilmiş durumda. Üstelik yıkım kararı da var. Bu bağlamda bu platformun hukuki dayanağı da yok. Ayrıca halkın denize girmesini engelleyecek adımlardır bunlar. Mevzuat kayalık yerlerde sadece iskele veya platforma izin veriyor. Kıyı kanununun açık hükümleri vardır. Bu platform ve hemen bitişiğindeki iskeleler derhal yıkılmalıdır. Burada kamu yararı da söz konusu değildir" dedi.

 

 

BELEDİYE BAŞKANI KENDİ İSKELESİNİ YIKTIRMIŞTI


Bodrum Belediyesi kaçak olarak yapılan ve özel tekneler tarafından kullanılan iskeleler için yıkım çalışması başlatmıştı. Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü, Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'le getirilen yeni düzenlemeler kapsamında, sahillerde bulunan kaçak iskelelerin yıkımına başlanmıştı. Bu kapsamda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yahşi sahilinde şahsi işletmesinin önünde bulunan, 2015 yılında gerekli izinleri alarak yaptırdığı iskelesini yıktırmıştı.