• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 10 Mayıs 2022 15:27

Engelliler Haftası’nda “Verdiğiniz sözler lafta kalmasın” isteği

Engelliler Haftası’nda “Verdiğiniz sözler lafta kalmasın” isteği
Bodrum'da Engelliler Haftası , yürüyüş ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliğe katılan veliler turizm kentinde engellilerin sosyal hayata katılabilmeleri için cadde, sokak ve sosyal yaşam alanlarında gerekli düzenlemelerin yapılmadığını belirttiler.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Sağlık Vakfı ve ilçede bulunan engelli eğitimi veren kurumlar tarafından bugün düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde Bodrum Garajı’ndan başlayan kortej yürüyüşüne Merkez Turgutreis Ortaokulu ve Yahşi Özel Uygulama Okulu’nun bando takımları eşlik etti. Cevat Şakir Caddesi’ndeki engelli bireylerin velileri ve öğretmenleri ile katıldıkları yürüyüşü ilçedeki yerli ve yabancı turistlerde ilgi ile izledi. Etkinliğe Bodrum sağlık Vakfı Başkanı Numan Balaban, yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlarda katıldı.

voyage otel

 

ENGELLİ OLMECEM DEME Bİ GÜN OLUR

 

Denizciler Derneği Meydanı’nda sona eren kortej yürüyüşünde engelli bireylerin ellerinde Engel Olup Durma Ortak Oluven Gari, Engelli Olmecem Deme Bigün Olur, Uçsun Bütün Engeller, Dünyada Banada Yer Ver, Lütfen Gözümü Kapama, Sevgi Engel Tanımaz, Sizde Engelli Dostu Olabilirsiniz, Unutma Sende Bir Engelli adayısın, Ön Yargı En Büyük Engeldir, Engelliyiz Ama Engel Değiliz, yazılı dövizler taşıdıkları görüldü.

 

GÜZEL SÖZLER HEP SÖYLENİR AMA UNUTULUR

 

Etkinliğe 27 yaşındaki engelli kızı Makbule Tansu Nergiz ile birlikte katılan anne Dilek Nergiz (52) “Bugünlerde hep konuşulur güzel sözler söylenir. Bizde inanırız, ancak hala Bodrum’un ve cadde ve sokakları, kaldırımları engelli bireylerin rahat hareket edebileceği tekerlekli sandalye ile gezebileceği ölçüde değil, iniş çıkış rampaları yok, bunları dizayn eden yetkililerin aklından bir gün bile engelli bireyler ve engelli olabilecekleri geçmiyor, inşallah konuşmalar sözde kalmaz. Engelli bireylere sağlanan iş olanakları yok denilecek kadar az. Ulaşımda ise büyük sorunlar yaşanıyor, dolmuşların önemli bölümü engelli bireyleri almak istemiyor, araçlar engelli bireşlerin inmelerine binmelerine müsait değil, o nedenle engelli bireyleri sosyal yaşama kazandıracağız sözleri ancak uygulamalar ile mümkün olur, konuşarak değil” dedi.

Etkinlikte yapılan açıklamada engelli bireyler için özel sektör tarafından Rehberlik ve Araştırma Merkezi inşa edileceği açıklandı. Etkinlikler Denizciler Derneği Meydanı'nda konuşmalar, engelli bireylerin kına gecesi ve müzik şöleni ile devam etti.