• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 12 Aralık 2023 11:30

Sahil Güvenlik Komutanlığı açıkladı! Yüzlerce düzensiz göçmen yakalandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı açıkladı! Yüzlerce düzensiz göçmen yakalandı
Ege'de düzensiz göçmenlere yönelik operasyonlar sürüyor. operasyonlar kapsamında İzmir ve Bodrum'da yüzlerce göçmen yakalandı 

Ege'de düzensiz göçmenlere yönelik operasyonlar sürüyor.  Operasyonlar kapsamında önceki gün, İzmir ili Karaburun ilçesi açıklarında can salları içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-109) ve Sahil Güvenlik Botu (KB-41) tarafından Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen 4 can salı içerisindeki toplam 87 düzensiz göçmen kurtarıldı.

voyage otel

 

 

Yien devame den opraasyonlar kapsamında  Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekiplerinin düzenlediği operasyonda  yelkenli tekne ve lastik botlardaki 156 düzensiz göçmen ile göçmen kaçakçısı olduğu öne sürülen 2 şüpheli yakalandı.

 

İNTERNET SİTESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

 

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Bodrum açıklarında farklı zamanlarda yelkenli tekne ve lastik botlarda bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine bölgeye ekip sevk edildi. Durdurulan 2 lastik botta 57, yelkenli teknedeki 99 düzensiz göçmen, yasa dışı yollarla yurt dışına geçmeye çalışırken yakalandı. Öte yandan yelkenli teknede bulunan ve göçmen kaçakçısı olduğu iddia edilen 2 şüpheli de gözaltına alındı. Düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.