• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 03 Eylül 2021 12:14

Rotary Kulüpleri'den Yangın Bölgelerine Anlamlı Destek

Rotary Kulüpleri'den Yangın Bölgelerine Anlamlı Destek
Bodrum'da bir araya gelen Rotary Kulüpleri, Muğla’nın Marmaris, Milas ve Bodrum ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında zarar görenlere yönelik yardım desteklerini açıkladı. Eğitimden, zetyinlik oluşturmaya kadar geniş kapsamlı çalışma yapılacak

HABER  MERKEZİ -  Bodrum Rotary Kulübü basın ile bir araya geldi. Bodrium Hotel'de gerçekleşen basın toplantısına Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu Başkanı Nedim Atilla, Başkan Yardımcısı Ayşe Özmen, Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Jülide Tuncel, Milas Rotary Kulübü Başkanı Ünsal Orhan, Karia Rotary Kulübü Başkanı Sahide Kurt ie  üyeler katıldı.

voyage otel

 

Basın toplatısında eğitim, yangın mağdurlarına yönelik faliyetler, gerçek gıda ile kadına yönelik şiddet konuları ele alındı.

 

Basın toplantısında ilk oalrak konuşan Bölge Federasyonu Başkanı Gazeteci Nedim Atilla,  Muğla’nın Milas, Bodrum ve Marmaris ilçelerinde ki orman yangınlarında sadece bölgenin değil tüm ülkenin değerlerinin kül olduğunu belirtti. Yangın bölgesien yönelik bir dizi çalışma başlattıklarını ifade eden Atilla, “Ancak en büyük zararı burada bu bölgelerde yaşayan köylülerimiz gördü. Çünkü yaşam ve geçim kaynakları olan değerlerinin yüzde 90’nın kaybettiler. Bölgede başta çam ağaçları, arıcılık ve zeytincilik olmak üzere birçok geçim kaynağı kül oldu. Bu nedenle yangından zarar gören bölgelerimizde eğitimden, günlük yaşama, yanan traktörlerden sağlığa kadar birçok konuda destek olmak için projelerimizi hazırlamaya başladık” diye konuştu.

 

"YANGINDAN ZARAR GÖREN ÖĞRENCİLERİMİZE EĞİTİMLERİ BOYUNCA BURS VERECEĞİZ"

 

Yangın bölgesinde yaşayan öğrencilere yönelik burs vereceklerinin belirten Atilla “Muğla’daki üç bölgemizin başkan ve üyeleri de yangınlarda çalıştı. Bodrum’da yeni kurduğumuz 9 Toplum Birimi’ne özel olarak yangınlar için üretilmiş özel aygıtlar temin edeceğiz Bölgemizdeki yangın bölgelerindeki ihtiyaç sahibi üniversitelerine ve lise öğrencilerine burslar vermeyi düşünüyoruz. Üniversite yaşamları boyunca burs vereceğiz. Marmaris’teki yangında yanan traktörleri yerinede yangın söndürme traktörleri alarak hediye edeceğiz. Orman bölgelerinde yaşamlarını kötü olan insanlarımızın yaşamlarını değiştirmeye çalışacağız. Önümüzdeki bir yıl bunun için yoğun çaba sarf edeceğiz” dedi. 

 

YANGIN BÖLGESİNE ÖZEL İLGİ

 

Daha sonra söz alan Karya Rotary Kulübü Başkanı Sahide Kurt, Rotary'nin bir yardım  kuruluşu olmadığını bir hizmet kuruluşu olduğunun altını çizdi. Kurt, sözlerini şöyle tamamladı: "Yangından zarar gören ailelerimize dokunacağımıza ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapacağız. Orman bölgelerindeki insanlarımızın geçim kaynakları azaldı. Bizde Rotaryenlerden olarak bu bölgelerde yaşayan ailelerimizin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak istiyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ederek mevcut kaynaklar doğru yere ulaştırmak istiyoruz."

 

Basın toplantısında kısa bir konuşma yapan Milas Rotary Kulübü Başkanı Ünsal Orhan ise “Bodrum Milas orman yangınlarını birebir yaşadım. Çünkü bende Çökertme köylüyüm, Çökertme köyünde zeytinlikler bitti, ve dünyaca ünlü turizm sektörü sona erdi. Ormanlık bölgelerinde yaşayan insanlarımızı gerçekten çok zor günler bekliyor Sadece maddi değil manevi olarakta desteklerine ihtiyacımız var. Özellikle bölgemizdeki Memecik zeytinini üretmeliyiz ve yeniden köylümüze destek olmalıyız. Yangınlarla birlikte otlak alanlar çok azaldı. Evet yem desteği geldi ama buda yeterli değil. Rotaryenler olarak oradaki insanlarımızı değerlerimizi asla unutmamalıyız” diye konuştu.

 

Basın toplantısında son olarak konuşan Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Jülide Tuncel, bölgede ormanlık alanlarda zarar gören köylülere eğitimden, fidan desteğine, tarım ve  hayvancılık anlamında her türlü desteği vereceklerini  söyledi.

Destek mesajı veren Tuncel, “Bu destek kısa süreli olmayacak çünkü bölgede yaşayan insanlarımız bu yangının etkilerini yıllar boyunca hissedecekler ve bizde onların yaşam koşullarını kolaylaştırmak onların yanında olmak ve gerçek anlamda yaralarını sarmak amacıyla bölgemizdeki tüm Rotaryenler ve gönüllülerimiz ile projeler gerçekleştireceğiz. Yangının bitişinden itibaren köylülerimizle irtibat haline geçtik, ihtiyaçları tespit etmeye başladık” diye konuştu.

 

Toplantı sonunda tüm katılımcıalr aile pozu verdi.