• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 11 Kasım 2021 15:12

Rekabet Kurumu düğmeye bastı! 14 tedarikçiye ceza yolda!

Rekabet Kurumu düğmeye bastı! 14 tedarikçiye ceza yolda!
Rekabet Kurumu’nun, zincir marketlere kestiği 2.7 milyar liralık ‘kartelleşme’ cezasının ardından gözler tedarikçilerin incelendiği yeni raporda. Listede Türkiye’nin konuşacağı 14 firma var.

Rekabet Kurumu, çok konuşulan 5 zincir markete kestiği 2.7 milyar liralık ‘kartelleşme’ cezasının ardından tedarikçileri de incelemeye alarak rapor hazırladı. İlk tespitler tedarikçilerin de kartelleştiği yönünde.Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, yeni raporla ilgili ipuçlarını “Kartel heveslilerine: Devlet nefes alış-verişinizi bile izliyor” başlıklı bugünkü köşe yazısında paylaştı.

voyage otel

 

Uğur, Zincir marketlere yönelik inceleme için yaptığı eleştiriler üzerine kendisini arayan Rekabet Kurumu Birol Küle’nin aktardığı bilgileri paylaşırken tedarikçi firmalara yönelik incelemenin detaylarını verdi.

 

Uğur “14 tedarikçi firmayla ilgili rapor da sonuçlanmak üzere. Bu firmalarla zincir marketler arasındaki ilişkiler ne durumda, onu rapor ortaya çıktığında göreceğiz. Ama şunu şimdiden söyleyebiliriz ki hepimizi ilginç sürprizler bekliyor.”