• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 21 Haziran 2021 14:55

polisin şehit edilmesi soruşturmasında 12 kişi tutuklandı

polisin şehit edilmesi soruşturmasında 12 kişi tutuklandı
Bodrum’un Yahşi Mahallesi’nde 16 Haziran’da silah kaçakçıları ile girilen çatışma sırasında 26 yaşındaki polis memuru Ercan Yangöz şehit olmuş, 29 yaşındaki Abdülkadir D. ise yaralanmıştı.

Geçtiğimiz hafta Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir polisin şehit düşmesi, bir polisin ise  yaralanmasıyla sonuçlanan olay sonrasında gözaltına alınan 19 kişi dün nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Gece yarısına kadar süren sorgulamanın ardından zanlılardan 12’si tutuklandı, 7 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

voyage otel

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, saldırı anında yakalanan 4 kişinin ardından üç ilde düzenlenen operasyonlarda 3’ü kadın, toplam 15 kişi daha gözaltına alınmıştı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamalarının ardından dün sabah saatlerinde Bodrum Adliyesi’ne sevk edilen şüphelilerin ifadeleri gece yarısına kadar sürdü. Şüphelileri adliyeye getiren polis memurlarının yakalarına şehit meslektaşları Ercan Yangöz’ün fotoğrafını takmaları dikkat çekti. Aralarında polis memurunu öldürdüğünü itiraf eden F.Ç.’nin de arasında bulunduğu şüphelilerden 12’si tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.