SPOR
Yayınlanma : 17 Temmuz 2025 06:11

Arsenal Tivat, UEFA'dan 10 Yıl Men Cezası Aldı

Arsenal Tivat, UEFA'dan 10 Yıl Men Cezası Aldı
UEFA, Karadağ'ın Arsenal Tivat takımını şike yaptığı gerekçesiyle Avrupa kupalarından 10 yıl men etti ve kulübe ağır para cezaları uyguladı.

UEFA, Karadağ ekibi Arsenal Tivat'ı şike yaptığı gerekçesiyle Avrupa kupalarından 10 yıl men cezası verdi. UEFA'dan yapılan açıklamada, Ermenistan temsilcisi Alashkert ile Temmuz 2023'te oynanan UEFA Konferans Ligi 1. eleme turu müsabakalarında şike yaptığı tespit edildi.

teknik yapı

ŞİKE İDDİALARINA YÖNELİK CEZALAR

Arsenal Tivat'ta savunma oyuncusu Nikola Celebic ve sportif direktör Ranko Krgovic, aynı gerekçeyle ömür boyu men cezasına çarptırıldı. Takımın futbolcularından Cetko Manojlovic, Dusan Puletic ve Radule Zivkovic ise futboldan 10'ar yıl men edildi. Ayrıca kulübe 500 bin avro para cezası veren UEFA, 2034-2035 sezonu sonuna kadar sürecek men kararlarının uzatılması için FIFA'ya başvuracak.

MAÇ SONUÇLARI VE ŞİKE İDDİASI

Söz konusu cezaya sebep olan 2023-2024 sezonundaki UEFA Konferans Ligi 1. eleme turu ilk maçında Alashkert ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Arsenal Tivat, evinde oynadığı rövanşta ise rakibine 6-1 yenilmişti. Bu maçların sonuçları ve oynanış şekli şike iddialarını gündeme getirmişti. UEFA'nın detaylı incelemesi sonucunda Arsenal Tivat'ın suçlu bulunduğu ve ağır cezalar aldığı açıklandı.