• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 26 Ocak 2022 16:03

Pilot Bahadır Altan: Beşli çetenin bu ülkeye attığı kazıkların sonuçların görüyoruz

Pilot Bahadır Altan: Beşli çetenin bu ülkeye attığı kazıkların sonuçların görüyoruz
3. Havalimanı’nı ülkeye yapılan kötülük olarak değerlendiren pilot Bahadır Altan, “Beşli çete denilen inşaat sektörünün bu ülkeye nasıl kazıklar attığının sonuçlarını görüyoruz” dedi.

İstanbul’daki yoğun kar yağışının olumsuz etkilediği yerlerden biri de İstanbul Havalimanı oldu. Uçuşların iptal edilmesiyle birlikte çok sayıda kişi havalimanında mahsur kaldı. Pilot Bahadır Altan, 3. Havalimanı’nda yaşanan aksaklıkları Artı TV’ye değerlendirdi.

voyage otel

 

Altan, “ 3. Havalimanı’nı bu ülkeye yapılmış bütünsel kötülük olarak tanımlıyoruz ve bu kötülüğün doğal sonuçlarını görüyoruz. Beşli çete denilen inşaat sektörünün bu ülkeye nasıl kazıklar attığının sonuçlarını da görüyoruz. Bu unutulmaması gereken ve mutlaka hesabını sormamız gereken bir konudur” dedi.

 

Avrupa’nın birçok ülkesinde yoğun kar olmasına rağmen uçakların iniş yapabildiğini söyleyen Altan, şunları dile getirdi:

Bugün THY’nin onlarca uçağı Avrupa’da, onlarca yerdeki meydanlara indi. Orada da kar vardı. Helsinki’de Köln’de her yerde. İstanbul’dan 2-3 kat fazla kar var ama bu uçaklar o meydanlar iniş yaptılar. İstanbul Havalimanı’nın kapalı olması nedeniyle ana üstlerine dönemiyorlar. Orada kaldı uçaklar, oralarda da kar var.

 

Bakın bu havalimanı açıldıktan sonra oraya yolcuları taşıyacak metronun temelleri bile sonradan atıldı. Hala metro çalışmıyor. İstanbul gibi bir metropolde oranın havalimanına insanları taşıyacak yer altından raylı bir sistemin olmaması orayı dünya birincisi yapar ama iktidarın söylediği biçimde değil. Yani dünyanın en büyük havalimanını yapmak iddiasıyla aceleye getirilip inşaatında resmi rakamlara göre 60’nın üzerinde işçiyi katleden bir anlayışın bu ülkeye, İstanbul’a yaptığı kötülüğün sonuçlarını görüyoruz çok net olarak.

 

5’li çetenin attığı kazıkların sonuçları


Hangarın çatısının kar nedeniyle düşmesi ilk de değil. Daha önce de 29 Kasım’da rüzgar nedeniyle terminalin çatısı uçtu. Beşli çete denilen inşaat sektörünün bu ülkeye nasıl kazıklar attığının sonuçlarını da görüyoruz aynı zamanda.

 

Yer seçimi yanlıştı


3. Havalimanı’nın Türkiye’ye yapılmış kötülüklerin başında geldiğini belirten Altan, “3. Havalimanı’nın kardan bu kadar etkilenmesinin esas nedeni yerinin seçimi kuşkusuz. Milyonlarca ağaç kestiler. Bunu kapalı bir kutu gibi sakladılar. Kamuoyu önünde tartışılmadı. Davalar açtık. Bir sürü mücadeleler verildi. Sadece havalimanının karla kaplanması değil problem. Burada uçakların bu kış koşullarında kalkıştan önce buzlanmaya karşı bir sıvı ile yıkanması söz konusu. Örneğin bu kadar büyük bir havalimanında bir tane istasyon var. Düşünün dünyanın en büyük havalimanında birkaç tane istasyon olmalı. Vızır vızır kar temizleme araçları çalışmalı” şeklinde konuştu.

 

Yolculardan protesto


Öte yandan yüzlerce kişinin geceyi kartonlar üzerinde geçirdiği havalimanında, yabancı yolcular içinde bulundukları durumu protesto etti. Protestonun ardından terminal içine çevik kuvvet polislerinin sevk edildiği iddia edildi.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, yolcuların hep bir ağızdan “We need hotel” (Otele ihtiyacımız var) diye bağırmaları dikkat çekti.