• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 26 Ocak 2022 15:22

Belediye İşçisini Enflasyona Ezdirmedi 

Belediye İşçisini Enflasyona Ezdirmedi 
Bodrum Belediyesi, işçisini enflasyona ezdirmeyerek bin 200 personeli kapsayan ek bir ücret iyileştirme protokolü imzalandı. Protokolü göre, işçilerin ücretlerinde yüzde 50,2’lik bir ücret iyileştirmesi yapılacak

Bodrum Belediyesi, başta elektrik ile doğal gaz olmak üzere gıda fiyatlarına yapılan zamları dikkate alarak işçilerin ekonomik şartlarında iyileştirmeye gitti. Bodrum Belediyesi, var olan ekonomik durum içerisinde zorluk yaşamaması adına, bin 200 personeli kapsayan ek bir ücret iyileştirme protokolü imzalandı.  İmzalanan protokol ile birlikte, günlük yevmiye, sorumluluk, eğitim ve sosyal haklar ile birlikte toplamda ortalama yüzde 50 oranında artış gerçekleştirildi. Ayrıca ek protokolle birlikte sözleşmeye, Ayrımcılığın Önlenmesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Engelli İşçilerin Hakları ve Kişisel Verilen Korunmasına yönelik ek maddeler eklendi.

voyage otel


Normal şartlarda Bodrum Belediyesi, Personel AŞ ile Belediye-İş Sendikası arasında geçtiğimiz yıllarda imzalanan toplu iş sözleşmesi 31 Aralık 2022’de eriyordu. 

 


Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine; Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay ile yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Ummahan Yurt ile İlknur Ülküm Seferoğlu, belediye meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, Bodrum Belediyesi Personel AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel, Bodrum Belediyesi Personel AŞ Müdürü Derya Şahin Şen, Sendika Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Sedat Küçük, iş yeri temsilcisi Ufuk Borucu ve Bodrum Belediyesi Personel AŞ çalışanları katıldı. 


Toplamda Ortalama Yüzde 50,2’lik İyileştirme

 

Eşit işe eşit ücret dengesi kurak için yoğun bir çaba harcadıklarını belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bu ek protokolle birlikte, yüzde 46 ile yüzde 54 arasında toplamda ortalama yüzde 50,2’lik bir ücret iyileştirmesi gerçekleştirdik. Tabii ki bazı arkadaşlarımızın unvan ve görevlerine göre artışlar da söz konusu. Eşit işe eşit ücret dengesini kurmak için de uğraştık ve uğraşmaya da devam ediyoruz. Kadrolular ile sözleşmeliler arasında ciddi farklar oluşuyor ama biz sözleşmeli personelimizi her zaman daha fazla önemsiyoruz arkadaşlar. İnşallah hükümetimiz de kendi üzerine düşen görevi yapar ve bu arkadaşlarımızı da kadrolu hale getirir.Bugün bizi burada davul zurna ile karşılayan siz sevgili kardeşlerime, öncelikle Allah’tan sağlık ve esenlik diliyorum. Sağlıklı, huzurlu, güzel günlerde hep birlikte çalışırız, beraber halkımıza hizmet etmeye devam ederiz. Bodrum’un sorunlarını birlikte çözmekten geri durmayacağız, Bodrum halkı sizden razıdır. Bizler her zaman emekçinin yanındayız, sosyal demokrasi bunu gerektirir. Ben de bu koltukta bu kürsüde olduğum için çok mutluyum. Sizlerle beraber olduğum için de Allah’a bin kere şükrediyorum” ifadelerini kullandı.

 

İŞÇİLER ZAMMI DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE KUTLADI

 

Belediye-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, ek sözleşme nedeniyle mutlu olduğunu ifade ederek “2019’da 3 yıllık bir toplu sözleşme imzalamıştık. Bizim için özel ve güzel bir gündü, duygularımız farklıydı. Birlikte yol yürüdüğümüz insanlara bir şeyler anlatmaya çalıştık. Geçtiğimiz yıl da yine 1 Mayıs gibi özel bir günde ek protokolle iyileştirmeler gerçekleştirdik ve bugüne kadar geldik. İmzaladığımız ek protokolün hepimize hayırlı olmasını diliyorum, Allah çocuklarınızla ailenizle yemeyi nasip etsin” dedi.

 

Sendika Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Sedat Küçük ise “Bizi enflasyon canavarına yedirmeyen, bizimle beraber düşünen ve bizimle beraber yaşayan belediye başkanımıza imzaladıkları bu ek protokolden dolayı minnettarız, çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Son olarak konuşan Bodrum Belediyesi Personel AŞ çalışanlarından Ahmet Yükselen, “Bu protokolün imzalanmasında emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız sosyal demokrat bir belediyede başkan olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Biz de sizin personeliniz olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi. İmzalanan ek protokolün ardından, işçiler zammı davul zurna eşliğinde kutladı.