• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 26 Ekim 2021 13:57

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba ve abinin davasında flaş gelişme!

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba ve abinin davasında flaş gelişme!
Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 yaşından bu yana ağabeyi ve babası tarafından cinsel istismara uğradığını iddia eden 18 yaşındaki genç kızın davacı olduğu davada flaş gelişme yaşandı. Savcı  sanıklar hakkında mütalasıı verdi

Haber Merkezi - Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 yaşından bu yana ağabeyi ve babası tarafından cinsel istismara uğradığını iddia eden 18 yaşındaki genç kızın davasının 3 duruşması yapıldı.

voyage otel

İlk duruşmada iki sanık da suçlamaları reddet etmişti. Mağdur genç kız, şu anda 24 yaşında olan ağabeyi ile ilgili şikayetinden vazgeçince ağabey mahkeme heyeti tarafından serbest bırakılmış ve babanın tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

 

Duruşmada savcı mütalaasını vererek babanın öz kızını nitelikli ve zincirleme şekilde cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle cezalandırılmasını, ağabeye ise beraat kararı verilmesini talep etti. Dava 28 Aralık’a ertelendi.

Duruşma sonrası Bodrum Kadın Derneği'nin çağrı üzerien adliye önünde toplanan kadınlar burada açıklama yaptı. 

 

İlk olarak söz alan Mağdurun avukatı Meltem Anayaroğlu, “Bugünkü duruşmada, daha önceki duruşmada ısrarla dikkate getirdiğimiz üzere Adli Tıp Kurumu’ndan üç kişilik bir heyetten rapor sunduk mahkemeye. Neden sunduk bu raporu belki hatırlatmakta fayda var. Bu tip davalarda maalesef sadece mağdurun beyanından ibarettir tüm bu yaşananlar. Çünkü her şey gizli kapaklı olur. Özellikle gizlenir. Son derece akıllıca tasarlanır. Dolayısıyla delil neredeyse imkansızdır, somut bir delil sunmak imkansızdır. Ama bilimsel yöntemlerle bunu ortaya koymak, çıkarmak mümkün. Bu da biraz önce sözünü ettiğim mağdurun psikolojik incelemesiyle ortaya çıkan raporda belirtilir. Anlattıklarının kurgu olup olmadığı ve tabi bütün bunlar bilimsel verilere dayanarak hazırlanır. Israrla bu konudaki talebimiz reddedilmiştir mahkeme tarafından. Ama biz haricen Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi’nden Adli Tıp Kurumu’ndan bu raporu dosyaya sunduk. Öte yandan savcı bugün mütalaasını verdi. Babanın cezalandırılmasını, nitelikli ve zincirleme şekilde, nitelikli cinsel istismar nedeniyle öz kızına uyguladığı bu ensest nedeniyle cezalandırılmasını talep etti. Mütalaaya karşı yazılı beyanlar sunulacak. Gerek karşı taraf gerekse bizlerin gözden kaçırıldığını düşündüğümüz, altını çizmek istediğimiz hususlar var. Dava aralık sonuna ertelendi. Karar duruşması olmasını bekliyoruz.” dedi. 

 

 

"MAĞDUR SUÇLAYICILIĞI YAPILAN SAVUNMA, SAVUNMA DEĞİLDİR"

 

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği avukatlarından Evrim İnan  ise mağdurun savunma yapacak güçte olmadığına dikkat çekerek “Mağdur suçlayıcılığı yaparak sanıkların savunması savunma değildir. Yani burada 5 yaşından itibaren cinsel istismara maruz kalan ve sistematik bir şekilde cinsel istismara maruz kalan bir çocuğun olayı kurgulaması, iftira atma boyutunda yıllarca istismar edildikten sonra böyle bir şeyi kurgulaması, iftira atması hayatın olağan akışına aykırıdır. Avukat Meltem hanımın da belirttiği gibi burada uzmanlar tarafından düzenlenen raporlar nezdinde de babanın suçlu olduğu zaten ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda telefon incelemesi sonucunda da babanın telefonunda suçu destekler mahiyette verilerin bulunduğu da tespit edilmiştir. Özellikle tecavüz içerikli pornografik videoların da bulunduğu tespit edilmiştir. Ancak burada mağduru suçlayarak iftira atıyor, kurguluyor ve sanık akıllı telefon kullanamıyor gibi beyanlarda suçtan kurtulmaya yönelik savunmalar bize göre kabul edilebilir nitelikte değil. 28 aralıkta babanın nitelikli zincirleme şeklinde çocuğa karşı cinsel istismarına yönelik ciddi bir gerekçeli bir karar bekliyoruz. Mücadelemizi bu yönde de sürdüreceğiz.” diye konuştu. 

 

"MAHKEMENİN SATIR ARALARINI OKUMADIĞINI VE ÇOCUĞUN BASKILANDIĞINI GÖRÜYORUZ"

 

Abinin berat istenmesine de itiraz eden Avukat İnan, “Abiye yönelik mütalaa beraat üzerine kurgulandı. Onu da çok net şöyle ifade edebiliriz. Neticede 5 yaşından itibaren kendisinden bir de 6 yaş büyük abi tarafından istismara maruz kalmıştır genç kadınımız ve çocuklar arasında 5-6 yaş gerçekten çok önemli bir yaş farkıdır. Maalesef hala şiddet ortamında yaşamaya devam ettiği için bizim bu yönde çocuğun baskı altında tutulduğunu, abiye yönelik ifadelerinde aslında net bir şekilde şikayetini geri çektiğini söyleyemeyiz ama bu yönde mahkemenin aslında verilen dilekçenin satır arasını okumadığını, çocuğun aslında sanık müdafi tarafından da baskılandığına dair yeterince bulgu ve belge, bilgiler olmasına rağmen salt mahkeme kanaatince veya savcıda kendi kanaatince burada abiye yönelik bir cezalandırmayı uygun görmedi. Biz tabi buna karşı beyanlarda bulunacağız ve yazılı olarak da beyanlarımızı sunacağız mahkemeye.” dedi. 

 

 

5 YAŞINDAKİ ÇOCUKTAN İTİRAZ VE YARDIM ÇIĞLIĞI BEKLİYORLAR

 

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan şu ifadeleri kullandı:  “Yaşanan 5 yaşındaki çocuğun yargılaması son derece cinsiyetçi bir yerden yapılıyor. Dolayısıyla cinsiyetçi bir yerden yapıldığı için 5 yaşındaki çocuğa yapılanın bulguları ve delilleri aranmaya çalışılıyor. Babanın videoları bulunmasaydı ne olacaktı? Yada bugün genç kadın olan ve bizlere bir şekilde ulaşan bu dava sürecinin başladığı, genç kadının davasında genç kadının her şeyiyle tutarlı olmasını beklemek talebiyle yargılamanın yapılması ve en önemlisi savunmanında, karşı tarafın faillerinin avukatlığı yapan savunmanında 5 yaşındaki çocuktan itiraz ve çığlık sesleri araması. “Mahkemenin buna itibar eden bir yargılama yaparak sığınakta barındıramadığı genç kadınımızı, çünkü ilk etapta sığınağa yerleştirilmişti. Evine dönmek zorunda kalan genç kadını baskıcı bir anne, baba ve abiyi o kurtarmak için faillerin avukatı Savaş’la birlikte üç kez genç kadınla görüşerek abiyi tahliye ettirmeyi başardılar. Bunu dikkate almayan bir yargılamadan bahsediyoruz. Resmen genç kadın bir şişme bebek gibi kullanılmış. Bunu göz önüne almayan bir yargılamanın adalet dağıttığını varsayamayız. Dolayısıyla babanın tutukluluğunun hala devam ediyor olmasından dolayı çok keyifli ya da mutlu değiliz. Ay adalet çok güzel, hayır. Biz biliyoruz ki bu davanın içinde bizler olmasak babada bugün dışarıdaydı. Nitekim o genç kadına uygulanan aylarca süren bir baskılama ve faillerin avukatının düzenlediği senaryo üzerinden öyle bir baskılama gerçekleştirildi ki abi tahliye edildi. Bunun yükü de tecavüze sistematik olarak maruz kalan genç kadına yüklendi. Şimdi buradan adalet çıkmaz. Cinsiyetçi bir yerden, çok net söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve yargısı suça maruz kalan yanında mı taraf olacak, adaleti buradan mı yapacak yoksa faillerin yaptığı şeylerin ya bir dakika 5 yaşında da olsa itiraz etsin, sokağa çıksın bağırsın çağırsın diye buradan mı adalet arayacak?Kızları sen sus diye yetiştir. Ondan sonra mahkeme salonuna gel eşitsiniz bağırsaydınız de. Dolayısıyla buna her zaman itiraz edeceğiz. İçimizde en güçlü mücadeleyi veren 5 yaşından sonra sistematik tecavüze maruz kalan genç kadındır. O bizimle ilişkilenerek bu süreci yarattı. Biz onun için bu iki failinde içeride olmasını sağlayacak yargılamanın sonucuna gidene kadarda bu mücadelenin peşini bırakmayacağız. Bununda ayrıca altını çizmek istiyorum.”