• Nevavprestij
EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 07 Ağustos 2020 13:20 Haber Girişi : 07 Ağustos 2020 13:22

Osmanlı Sultanların sofralarını süsleyen üzümün ihracat yolculuğu başlıyor

Osmanlı Sultanların sofralarını süsleyen üzümün ihracat yolculuğu başlıyor
Çekirdeksiz Sofralık Sultani Üzümu olarak biinen üzüm 8 Ağustos 2020 Cumartesi tarihinde ihraçat yolculuğuna çıkıyor. Bu sene üzüme büyük ilgi var 

Türkiye, 2019 yılında Çekirdeksiz Sofralık Sultani Üzüm ve Mevlâna Üzümü ihracatından 95 milyon dolar döviz geliri elde etmişti. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, 2020 yılı hedefini ise 110 milyon dolar olarak açıkladı.

voyage otel

Uçak, “Döviz kurlarındaki seviye de bu sezon ihracatta rekabetçiliğimizi güçlendirecek boyutta” diye not düştü. Pandemi döneminde bağışıklık sistemini güçlendiren meyve tüketiminin önemine değinen Başkan Uçak, “Üzümün bağışıklık sistemini güçlendirdiğini tüm doktorlar ve diyetisyenler dile getiriyor. Pandemi döneminde tüm vatandaşlarımızı, önümüzdeki günlerde açılacak okullarda öğrencilerimizi daha fazla sofralık üzüm tüketmeye davet ediyoruz. Okula gidecek çocuklarımızın beslenme çantalarına mevsimine göre bağışıklık sistemlerini güçlendirecek meyve koymalarını tavsiye ediyorum. Bugünlerde üzüm, sonrasında narenciye ürünleri beslenme çantalarının vazgeçilmezi olmalı” dedi.

 

kaynak: ege yön haber