• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 13 Aralık 2021 12:18

MUSKİ'nin Yatırımları Sürüyor

MUSKİ'nin Yatırımları Sürüyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin, yıllardan beri birikmiş çok büyük altyapı sorunları olan Bodrum'da başlattığı çalışmalar sürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin, yıllardan beri birikmiş çok büyük altyapı sorunları olan Bodrum'da başlattığı çalışmalar sürüyor. Devam eden altyapı çalışmalarının yarattığı günlük sorunlar vatandaşlardan zaman zaman haklı tepkiler alsa da, çalışmalar tamamlandığında Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum Yarımadası'nın kanalizasyon, arıtma ve su gibi sorunları büyük ölçüde ortadan kalkmış olacak. MUSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Bodrum'da devam eden çalışmalarla ilgili şu bilgiler paylaşıldı;    

voyage otel

“Bodrum Yarımadası’nın uzun zamandır bekleyen sorunlarının çözümü adına yatırımlarına devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi; Dağbelen Mahallesinin tamamı Gürece Mahallesinin ise üst kotlarında yaşanan içme suyu sorununu tamamladığı imalatlarla uzun vadeli olarak ortadan kaldırdı. Ayrıca, İslamhaneleri ve Peksimet Mahallelerinde bulunan kuyuların su debilerinin düşmesi nedeniyle yaşanan kesintilerin önüne geçmek adına da bölgeye Güvercinlik İçme suyu arıtma tesisinden su iletimini sağlayan bağlantı ve hat imalatı tamamladı. Konacık, Mumcular, Karaova, Gölbaşı, Torba ve İçmeler Mahallelerinde sık arıza yapan şebeke hatlarının yenilenmesi de tamamladı. 


 
2014 bu yana 2200’ün üzerinde arızaya sebep olan DSİ HDPE hatlarının Düktil cinsi borularla değişimine de başlayan MUSKİ Genel Müdürlüğü çalışanları, 2000 metrelik imalatı tamamlayarak Turgutreis, Akçaalan bölgesindeki su kesintilerinin de önüne geçmeyi başardı. DSİ HDPE hatlarının değişimine, Yahşi Mahallesi’nde devam eden MUSKİ Genel Müdürlüğü etaplar halinde sık arızaya ve su kesintilerine sebep olan hatların değişimini 2023 yılına kadar tamamlamayı planlıyor. DSİ tarafından ana isale hattında kullanılan CTP boruların değişimine başlanması için ise yargı sürecinin tamamlanması bekleniyor." 

Sağlık Bakanlığı’nca yapımına devam edilen yeni Devlet Hastanesinin atıksu bertaraf sorununun çözümü için gerekli olan yatırımın da %50’sini tamamlandığı ve Hastanenin hizmete açılması öncesinde imalatların tamamlanmasının planlandığı bildirildi. Ayrıca, Turgutreis atıksu arıtma tesisi yapımı ve Gümbet ile Gümüşlük atıksu arıtma tesislerinin kapasite artışı çalışmalarına devam edildiği bildirilen açıklamada; Gümüşlük atıksu arıtma tesisinden elde edilecek yeşil alan ve tarımsal sulama suyu kriterlerine uygun olan deşarj suyunun, Gümüşlük ve Koyunbaba Mahallelerinde bulunan yeşil alanların ve tarım arazilerinin sulanmasında kullanılmasını sağlayacak olan projelendirme çalışmasının da ocak ayı sonu itibariyle tamamlanacağı ifade edildi. 


 
Açıklamada, halk bilgilendirme toplantısında da ifade edildiği üzere İlbank’tan finansman temini müteakibinde hat ve sanat yapılarının yapımına da başlanacağı ve bu sayede su kıtlığı yaşanan Yarımada genelinde su tasarrufu ve geri dönüşümü adına örnek bir projeye de imza atılmış olunacağı belirtildi.