• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 03 Ocak 2022 10:50

Muratpaşa'daki referandumda imar planlarına 'Evet' çıktı!

Muratpaşa'daki referandumda imar planlarına 'Evet' çıktı!
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, yaklaşık 27 bin nüfusa sahip Kırcami bölgesinde imar plan çalışmaları için yapılan referandumda 'evet' çıktı

HABER MERKEZİ -  Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin 1447 hektar genişliğe sahip Kırcami bölgesinde imar plan çalışmaları için referandum yapıldı. Yaklaşık 27 bin nüfusa sahip Güzeloluk, Doğuyaka, Yeşilova, Kırcami, Mehmetçik, Tarım, Zümrütova, Topçular mahalleleriyle birlikte Fener ve Çağlayan mahallelerinin belli bölümlerini kapsayan bölge için düzenlendiği referandumda oy verme işlemi saat 08.30’da başladı.

voyage otel

 

10 MAHALLEDE SANDIK KURULDU

 

Referandum için 10 mahallede 24 sandık kuruldu. Referandumunda, planlama bölgesinde bulunan mahallelerde seçmen kütüğüne kayıtlı Kırcami sakinleriyle tapu sahibi olup bölgede ikamet etmeyenler oy kullandı. Gün boyu süren oy verme işlemi saat 17; 00 da sona erdi. Bölgenin gelecek planlamasını etkileyecek olan referandumda % 87 oranında 'Evet' oyu çıktı.

 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal referanduma ilişkin yaptığı açıklamada "Sekiz yıldır komşularımızdan aldığımız güçle Kırcamisi İmar Planlarını nihayete erdirmek için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizde gerek Muratpaşa’da gerek büyükşehirde destek olan bütün belediye meclis üyelerimize ve belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz. Bu gün gerçekleşen referandumda % 87 oranında evet oyu çıkmıştır. Bu husus insanlarımızın yaklaşık oybirliği düzeyinde planlara sahip çıktığının kanıtıdır. Komşularımızla omuz omuza, kolkola mücadelemiz devam edecek. Yolumuz açık olsun" ifadelerini kullandı.

 

EVET' NE ANLAMA GELIYOR?

 

Sandıktan Evet’ çıkması sonrası gözler Muratpaşa Belediyesi’nde olacak. 'Evet' sonrası Belediye öncülüğünde Kırcami’de planlama sürecinin mevcut planların ana esasları üzerinden sürdürülmesi yönündeki kararlılık devam edecek. Aynı zamanda, yüzde 40’lık zayiatla Kırcamililerin elde ettiği inşaat hakları korunacak. Plan çalışmaları zaman kaybetmeden devam edecek ve parselasyon planında, imkan veren parsellerde hisse çözümü mümkün olacak.

Kırcami, ilk kez 2019’da geçerli bir imar planına sahip olmuştu. Ancak bölge planları, Antalya 1. İdare Mahkemesi’nce iptal edildi. Konya Bölge İdare Mahkemesi, istinaf başvurusunu reddetti. Hukuki süreç Danıştay’da devam ederken Muratpaşa Belediyesi, planlamanın yeni aşamasında Kırcami’de referandum kararı almıştı.

Kırcami, Antalya’nın kent merkezinde etrafı lüks siteler, apartmanlar, iş ve alışveriş merkezleriyle çevrili 1447 hektar genişliğinde devasa bir alan konumunda.