• Nevavprestij
POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 22 Ekim 2020 12:06 Haber Girişi : 22 Ekim 2020 12:12

Muğla İYİ Parti ve CHP Cumhuriyet Bayramını birlikte kutlayacak!

Muğla İYİ Parti ve CHP Cumhuriyet Bayramını birlikte kutlayacak!
CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı; Muğla’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına hazırlanıyor.

Marmaris’e gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığında açıklamalarda bulundu. Beraberinde CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu,  CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’la birlikte bugün (21 Ekim 2020) İYİ Parti
Marmaris İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanı Ali Toksoy ve Yönetim Kurulu üyelerine konuk oldu.

voyage otel


İYİ Partililerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’da; ortak Cumhuriyet Yürüyüşü taleplerine karşılık Başkan Gürün uygulanacak yasaklara rağmen en azından bu yılda yine Atatürk Anıtına
geleneksel çelenk sunma törenini yapacaklarına dikkat çekerek, “Bunu CHP ve İYİ Parti olarak, birlikte gerçekleştirelim. Millet İttifakına yerelden de destek vererek, güç birliği oluşturalım.” dedi.

Söz alan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; CHP ve İYİ Parti İttifakının tarihe not düşülecek önemde olduğuna dikkat çekerek yaptığı konuşmasında;“Şu anda çok özel ve tarihe not düşecek bir birlikteyiz içindeyiz. İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ittifakı, Türkiye’de “Olmaz Değişmez Değiştiremeyiz.” denilen hadiseyi, ilk seçimde değişecek gidecek hale getiren iki liderimiz Sayın Akşener ve Sayın Kılıçdaroğlu oldu. Bizlerde bir örgüt disiplini içerisinde, üst yönetimlerimiz ve genel başkanlarımızın iradesi doğrultusunda gereğini bulunduğumuz yerlerden yapmak durumundayız. O bakımından da burada iş birliğimizi, oldukça fazla güçlendirmemiz
gerekiyor. Son zamanlarda bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. İYİ Partiyi, Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir yerden karıştırmayı hedef aldılar ama biz ana amacımıza bakmalıyız ve onların ne maksatla yapıldığını da düşünerek, bu birliktelik ve ittifakı daha da genişleterek, birlikte önümüzdeki  günlerde mücadelemize devam etmek durumundayız. Ben sadece belediye başkanı olarak değil bu esas ulaşmak istediğimiz hedefe doğru yürüyüşe hep birlikte yol arkadaşlığı yapmamız lazım.

Belediye başkanlığı ayrı ama Türkiye’nin geleceği için genel başkanlarımızın ve partilerimizin aldığı görev açısından ona ne kadar çok katkı yapabilirsek o kadar yararlı olur. Kuvayi Milliye devam ediyor arkadaşlar, misyonu bitmiş değil. Atamızın bize gösterdiği yola bu katarı bu treni tekrar oturtmak mecburiyetindeyiz.

Bazı farklılıklarımız bir kenara bırakılacak, üstte plato olarak birlikte olduğumuz ve varlığımızın da ortamı olan demokratik kurumlarıyla parlamenter sistemiyle Türkiye’yi tekrar raya oturtmak üzere birlikteyiz. Bu işbirliğini yakında bir erken seçim olasılı üstüne sürdürmeliyiz, seçim 2023’te olabilir ama biz 6 ay içinde seçim olacakmış gibi düşünmeliyiz. Yerel yönetimler olarak bizler elimizden geldiği kadar halkla birlikte olmaya bütünleşmeye çalışıyoruz. Burada da iki ilçe başkanının sürekli temas halinde olması, kadın kollarının kadın kollarıyla iletişim içerisinde olması gerekiyor. Dolayısıyla, iletişimi kaybetmememiz gerekiyor. Bize iletildiğinde, sorunları çözmeye çalışırız.


Önümüzdeki günlerde İYİ Parti Cumhuriyet Halk Partisi ittifakını bozmak için aklınıza gelmeyecek siyasi manevralar görebilirsiniz, bunlarla hazır olalım. Bunlar kasıtlı olarak yapılacak manevralar, moralimizi bozmadan yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Dikkat ederseniz Salı toplantılarında veya sözcülerin beyanatında iki partinin lideri de sözcüsü de aynı konuyu işliyor bu irtibatın ne kadar sıkı ve birlikte hareketin en güzel örneği.” dedi.