• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 19 Aralık 2022 15:06

Muğla’da öğretmen öğrencisine tacizden yargılandı

Muğla’da öğretmen öğrencisine tacizden yargılandı
Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 16 Aralık’ta görülen duruşmada, Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesine karar verilerek 24 Şubat’a ertelendi.

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de bulunan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni A.Ş. hakkında öğrencisini taciz ettiği gerekçesiyle açılan davanın ikinci duruşması görüldü.

voyage otel



Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 16 Aralık’ta görülen duruşmada, Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesine karar verilerek 24 Şubat’a ertelendi.

 

ÖĞRENCİNİN KULLANDIĞI İLAÇLARI GEREKÇE GÖSTERDİ


Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencinin ailesi, geçtiğimiz mayıs ayında beden eğitimi öğretmeni A.Ş.’nin kızlarına ‘cinsel tacizde’ bulunduğunu öne sürdü. İddia üzerine açılan davanın ilk duruşması Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 18 Ekim’de görüldü. Sanık A.Ş., suçlamaları kabul etmedi ve öğrencinin bir dönem antidepresan ilaç kullandığını, bu yüzden halüsinasyonlar görebileceğini iddia etti. Öğrencinin avukatı Alev Öztürk de duruşmada, ilaçların isimlerinin, mahkemeye sunulmasının Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na göre suç olduğunu ve ayrıca konuyla ilgili de suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

 

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu’ndan ilaçların ne olduğu ve yan etkilerinin ne olacağının tespitine ilişkin rapor istedi. 16 Aralık’ta ikinci duruşma görüldü. Duruşmada, öğrenciler, sınıf öğretmeni ve okul müdürü dinlendi. Öğrencinin ailesi tarafından kısa süreli kullanıldığı belirtilen ilaçların isimleri, mahkemeye sunuldu. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı 24 Şubat’a erteledi.

 

Öğrencinin ailesi, yaşanan olay sonrası A.Ş.’nin, kızları ile aynı okulda devam etmesine, hakkında herhangi bir işlem yapılmamasına ve kızlarının ilaçlarının isimlerine ulaşılmasına tepki gösterdi. Kızlarının tedirgin olduğunu, okula gitmek istemediğini söyleyen aile, “Öğretmen hala görevini yapabiliyor. Böyle bir olay bizim başımıza gelmiş olsa, biz o öğrencilerin yüzüne bakamayız. Öğretmen kızımız için okulda, ‘Halüsinasyon görüyor, kafasından uyduruyor’ gibi sözler söylemiş. Biz, bu insanlara çocuklarımızı emanet ediyoruz. Pişkin pişkin hala bu mesleği yapmaya devam ediyor. Biz yetkililerden bu öğretmenin gerekli cezayı almasını istiyoruz” dedi.


 

‘ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINMADI’


Öğrencinin avukatı Alev Öztürk ilk duruşma sonrasında A.Ş., öğrencinin kullandığı ilaçların isimlerine ulaştığı ve yaydığı gerekçesiyle suç bulundu. İkinci duruşma sonrasında öğretmenin hala görevini yaptığını söyleyen Öztürk, “Öğretmen, mağdur çocukla okullar kapanana kadar aynı okulda kalmaya devam etti. Öğretmen hakkında herhangi bir işlem yapılmadı, açığa alınmadı. Araya yaz tatili girdi. Yeni öğretim yılıyla ancak görev yeri değiştirildi. Hala görevine devam ediyor. Bu sık karşılaşılan bir durum değil, çünkü bir öğretmen hakkında ‘cinsel taciz’ suçlaması var. Kovuşturma başlatılmış, dava görülüyor. Bu süre de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konu da bir şey yapmaması, okullar kapanana kadar okulunu dahi değiştirmemesi ve şu anda da hala açığa almaması bizim kafamızda ciddi soru işaretleri oluşturuyor” ifadelerini kullandı.