• Nevavprestij
SPOR Haber Girişi : 04 Ekim 2021 13:18

Muğla'da 'Kaptan June' için şükran geçişi!

Muğla'da 'Kaptan June' için şükran geçişi!

 

voyage otel

Muğla’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Dalyan’da, “Kaptan June" olarak bilinen ve ömrünü doğa koruma mücadelesine adayan 99 yaşındaki June Haimoff için, Dalyan Kanalı’nda kanolarla yapılan “Kaptan June Şükran Geçişi” etkinlikleri sona erdi.

Eğitim-Sen Köyceğiz Temsilciliği, Su ve Doğa Sporları Dayanışma Derneği, Dalyan Turizm Tanıtım Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı, Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği, Köyceğiz Turizm İşletmecileri Derneği, Dalyan Turizm Kültür ve Çevre Koruma Derneği ile Dalyan Delta Spor Kulübü; 1922 yılında İngiltere’de doğan ve 35 yıldır Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde bağlı Dalyan’da yaşayan June Haimoff’a teşekkür etmek amacıyla “Kaptan June Şükran Geçişi” etkinliği düzenledi.

Dalyan İztuzu Plajı ve Caretta Carettaların koruma mücadelesine ömrünü adayan Kaptan June için bir araya gelen sporcular, dün etkinliğin başlamasıyla, Dalyan Çekek alanından kanala çıkış yaptı. Daha sonra Kaonos Çay Bahçesi önünde toplanan kanocular; rahatsızlığı nedeniyle etkinliğe katılamayan Kaptan June için “Çok yaşa Kaptan June” sloganları attılar. Dün akşam düzenlenen Dil Tengi konserinin ardından 100'e yakın kanocunun Köyceğiz Gölü turu ilgi ile izlendi.