• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 01 Ağustos 2022 11:47

Menteşe'de betona karşı direniş sürüyor

Menteşe'de betona karşı direniş sürüyor
Muğla Menteşe’ye bağlı Deştin köyü yakınlarında inşaatı devam eden çimento fabrikasına karşı bölgede yaşayan yurttaşların direnişi sürüyor

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Bayır ve Yatağan'ın Deştin mahalleleri arasında kalan 7 bin 751 dönümlük arazide Muğla Çimento şirketi tarafından yapılmak istenen fabrikaya karşı köylüler 109 gündür direnişini sürdürüyor.

voyage otel

 

Bölgede yaşayan yurttaşlar, Sınırsızlık Meydanı’nda ve Menteşe Belediyesi önünde konu hakkında basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamalarda, Menteşe Belediyesi’nin verdiği ruhsatın iptal çağrısı yinelendi.


 

MUÇEP Menteşe Meclisi, Deştin Çevre Platformu ve Bayır Çevre Komitesi adına Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklamasını okuyan Haluk Özsoy, “Bizler hep birlikte bu saldırılara karşı; Muğlamıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkmak için direniyoruz. Sermayenin çok yönlü saldırısına karşı bu direnişte belediyelerimizin bizlerle birlikte olmasını istiyoruz. Bunun için Menteşe Belediyesi’nin Çimentocu firmaya, Marmaris Belediyesi’nin Sinpaş Holdinge, Milas Belediyesi’nin Ali Ağaoğlu’na verdiği verdiği yapı ruhsatlarını bir an önce iptal etmesini ve verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

BELEDİYELER SERMAYENİN DEĞİL, HALKIN YANINDA YER ALMALI

 

Özsoy sözlerine şunları ekledi: “Milas'ta, Menteşe’de ve Marmaris'te bu çevre talanı projelerine verilen ruhsatların iptal edilmelidir. Kentin bütün dinamiklerini bu talepler etrafında bir araya gelmeye, tüm halkımızı kendi yaşam hakkına, söz söyleme hakkına, yerel yönetimlerin yönetimine demokratik katılımı sağlamak adına elini taşın altına sokmaya çağırıyoruz. Bugün buradan bir kez daha haykırıyoruz. Belediyeler sermayenin değil, halkın yanında yer almalı ve müştereklerimizi sermayeye peşkeş çeken, doğa düşmanı projelere verilmiş bütün yapı ruhsatları iptal edilmelidir.”


Basın açıklamasının ardından grup Menteşe Belediyesi önüne yürüdü. Menteşe Belediyesi önünde yapılan açıklamada ise, “Sesimizin uzaktan duyulmadığını düşünerek bir kez daha Menteşe Belediyesi önünden Belediye başkanımıza sesleniyoruz. Çimento yıkım projesine verilmiş olan yapı ruhsatı derhal iptal edilmeli ve bizlere verilen sözler tutulmalıdır. Menteşe Belediyesi tarafından sesimiz duyulana kadar belediye önüne gelmeye devam edeceğiz” denildi.