• raşit emir süer
EGE Haber Girişi : 01 Ağustos 2022 11:32

Hekim ve sağlık çalışanlarından imdat çağrısı

Hekim ve sağlık çalışanlarından imdat çağrısı
"Bu sorumluluğa ortak olmamak için bu oturuma katılıp, sağlıkta şiddeti, TTB’nin ve Tabip Odalarının önerdiği çerçevede çözüme kavuşturmanın adımlarını başlatınız. Sizden tarihi bir görev bekliyoruz.”

Ege Bölgesi Tabip Odaları bugün TBMM'de yapılması planlanan sağlıkta şiddet özel oturumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

voyage otel


Afyon Tabip Odası, Aydın Tabip Odası, Balıkesir Tabip Odası, Çanakkale Tabip Odası, Denizli Tabip Odası, İzmir Tabip Odası, Manisa Tabip Odası, Muğla Tabip Odası, Uşak Tabip Odası yayımladığı açıklamada, tüm milletvekillerini oturumda yer almaya davet etti.


 
Geçen yıl en az ülkede 102 bin adet sağlıkta şiddet olayı olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu giderek yükselmektedir. İnsan sağlığı siyasetin üzerinde tutulması gereken, insani temel bir haktır. Sağlıkta şiddet süreci, toplumun bu hakkını kullanmasını engelleyecek bir süreçtir. Sonunda toplum sağlık hakkına ulaşamaz hale gelecek ve böylece bu büyük insanlık suçu, çok büyük bir sorumluluk yaratacaktır."

 

Açıklamada şunlar dile getirildi: "Bu sorumluluğa ortak olmamak için bu oturuma katılıp, sağlıkta şiddeti, TTB’nin ve Tabip Odalarının önerdiği çerçevede çözüme kavuşturmanın adımlarını başlatınız. Sizden tarihi bir görev bekliyoruz.”