• raşit emir süer
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 31 Temmuz 2021 20:03

MARMARİS’TEKİ YANGIN HEMEN HER YERDE!

MARMARİS’TEKİ YANGIN HEMEN HER YERDE!
Marmaris Siteler Mahallesi Şirinyer mevkiinde önceki gün aynı anda üç yerde başlayan orman yangını, hava ekipmanlarının yetersizliğinden, bugün de (31 Temmuz 2021) devam ediyor.

              İlk 2 günde yaklaşık 8 Bin hektar ormanlık alanın yandığı Marmaris’teki yangın devam ediyor!
              Marmaris Siteler Mahallesi Şirinyer mevkiinde önceki gün aynı anda üç yerde başlayan orman yangını, hava ekipmanlarının yetersizliğinden, bugün de (31 Temmuz 2021) devam ediyor.
              Perşembe günü başlayan yangının kısa sürede söndürülmesi beklenirken,  havadan müdahalenin yetersiz olmasından dolayı, önce İçmeler Beldesi  Mahallesi, Turunç Beldesi Mahallesi, Osmaniye Köyü Mahallesi,  Bayır Köyü Mahallesi, Turgut Köyü Mahallesi, Orhaniye Köyü Mahallesi ve son olarak ta Asparan mevkiinde yoğunlaşarak, Marmaris’in hemen her yerinde devam etti.
              Yangının çıktığı ilk gün hava desteğinin yetersiz kalışı yangının büyümesinde etken olurken, ikinci gün sabah saatlerinde bir uçak ve 3 helikopterle yapılan hava desteğiyle yangın kısmen de olsa kontrol altına alındı. Geç kalan tedbirler sonucu Marmaris Orman yangını, yeni alevlenmeler sonucu Asparan mevkii ve Armutalan Mezar gediği mevkiinde yeniden başladı.
KILIÇDAROĞLU’NDAN MARMARİS’E GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

              Dün (30 Temmuz 2021) akşam saatlerinde Marmaris’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; beraberinde CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu,  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP  Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay ve Süleyman Girgin’le birlikte yangında söndürme çalışmalarına katılan Marmaris İtfaiye Grup Amirliğine bir geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
              Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; son bir haftada Muğla genelinde çıkan orman yangınları ve yapılan mücadeleler ile ilgili bilgi sunarken, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’da; Marmaris’te devam eden yangında şu ana kadar 8 Bin Hektarlık alanın yandığını dile getirdi.

voyage otel


MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI GERÇEKTEN LİYAKATLİ Mİ?..


              Söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Marmaris’ e geçmiş olsun dilekleriyle başladığı konuşmasında: “Büyükşehir belediye başkanımızda Marmaris belediye başkanımızda ellerinden gelen bütün çabayı gösteriyorlar. Bir başka gerçeğimizde daha ortaya çıktı. Bütün Türkiye’nin bilmesini isterim. Nerede bir sorunla karşılaşırsa belediye başkanlarımız büyük bir işbirliği içinde büyük bir dayanışma içinde bir araya geliyorlar ve sorunun çözümüne katkıda bulunuyorlar. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı olarak bir talimat vermem söz konusu değil. Çünkü bizim belediye başkanlarımız liyakatlidir, bilgilidir sorunu görür ve kilitlenir nasıl çözüleceği konusunda çaba harcar.  Ben sadece yangın çıktığı saatten bu yana belediye başkanlarımızı arıyorum durum hakkında bilgi istiyorum. Bu şunu gösteriyor gerçektende var olan sistem siyasal iktidarın merkezden olayı yönetmesini mümkün kılmıyor. Çünkü talimat bekliyorlar. Bir kişiden talimat gelecek ki sorunlar çözülsün.  Liyakatlı insanlar bilgili insanlar sorunlara odaklanan insanlar ve sorunların çözecek insanların kamu yönetiminde yer alması lazım. Belediye  başkanlarımızın felsefesi bu.  Orman yangınları yeni bir olay değil. Bir iktidarın yapması gereken; orman yangınları her yıl oluyorsa ve bizim ciğerlerimiz yanıyorsa çözümler üretmesi gerekir. Ama 0 siyasi otorite bu görevi yapmıyor. Bu görevi kim yapıyor? Büyükşehir belediye başkanımız yapıyor. Ormanlarımız korumak görev değil sorumluluktur. Orman yangınları çalıştayı yapıyor. Siz hiç orman bakanlığının orman yangınlarını önlemek için bir çalıştay yaptığını duydunuz mu?  Veya bir önlem alınması gerektiğini duydunuz mu, yapmıyorlar. Yangın çıktıktan sonra sanki yeni bir olay olmuş ve biz bu yeni olay karşısında nasıl bir önlem alırız diye düşünüyorlar. Her yıl tekrarlanan olaylar. İktidar sahiplerini söylemleri biri biriyle çelişiyor. Birisi diyor uçağımız yok öbürü var ama yetersiz ne yaptıklarını bilmiyorlar. Dolayısıyla var olan sorunun çözümü sistemin değişimine bağlı. Sistemi değiştireceğiz. 2002 yılında Türkiye’de 176 yerde orman yangını oldu çoğumuzun haberi bile olmadı. Neden keşif uçaklarımız vardı dumanın çıktığını görür görmez yangını engelliyorlardı. Şimdi 8  - 10 yerde yangın çıktı günlerce devam ediyor. Bir bakan gidiyor bir bakan geliyor? Bakanların gidip gelmesiyle bu sorun çözülmez ki!. Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçaklarını, neden ambarlara kilitliyorsunuz?. Türk Hava Kurumu’nun uçakları bugün olsaydı ki bunların sayısı 19 du,  bu tablo çoktan bitmişti.” dedi.