• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 24 Haziran 2022 11:40

Marmaris’teki yangın dördüncü gününde!

Marmaris’teki yangın dördüncü gününde!
Marmaris'teki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken, Muğla Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 3 bin 417 hektarlık alanın yandığını belirtti.

Muğla'nın Marmaris ilçesinin Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda 21 Haziran akşamı henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, dördüncü gününde devam ediyor. Ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

voyage otel

 

GÜVENLİK KORİDORU AÇILDI

 

Gece boyunca alevlere karadan çok sayıda ekip ile müdahale edildi. Yangının Muğla Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yakınlarına kadar gelmesi üzerine orman ve itfaiye ekipleri, alevlerin önüne geçmek için güvenlik koridoru açtı. Alevlere, sabahın ilk saatlerinden itibaren havadan da müdahale edilmeye başlandı.


'142 ARAÇ İLE SAHADAYIZ'

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yaklaşık 3 bin 417 hektarlık aranın zarar gördüğü belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Yangın henüz kontrol altına alınmamış olup, Yeşilbelde Mahallesi'nin üst kısımlarında, Değirmenyanı Mahallesi'nin doğu tarafında ve Asparan Mevkii ile Katı Atık Depolama sahasının çevresinde stabil devam etmektedir. Hava araçları saat 06:00 itibari ile çalışmaya başlamıştır.

Resmi olmayan rakamlara göre, yaklaşık 3.417 (4.813 Futbol Sahası) alanın zarar gördüğü tespit edilmiştir.

292 personel, 142 araç ve yardımcı ekipmanlarımızda sahadayız."

 

Güncel bilgi ise şöyle:

Büyük ölçüde sıkıntı geçti gibi görünüyor. ancak o son sözü söylemek için öğleden sonraki rüzgârlı durumu bekliyoruz.