• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 22 Kasım 2021 13:27

Marmaris’te kiralık ev fiyatları çıldırdı

Marmaris’te kiralık ev fiyatları çıldırdı
Muğla’nın Marmaris ilçesindeki kiralık evler son bir yılda yüzde 60’ın üzerinde zamlandı. 2+1 eşyalı bir eve en düşük 7 bin TL’den yıllık peşin ödeme isteniyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki kiralık evler son bir yılda yüzde 60’ın üzerinde zamlandı. 2+1 eşyalı bir eve en düşük 7 bin TL’den yıllık peşin ödeme isteniyor.

voyage otel


Corona virüsü salgını ve ardından üst üste gelen zamlar nedeniyle Muğla'nın Marmaris ilçesindeki kiralık evlerin kiraları fahiş oranda zamlandı.


Bir önceki yılın aynı dönemine göre, 60'ın üzerinde zamlanan kira bedelli İstanbul fiyatlarını geride bıraktı. Marmaris’te stüdyo evlerin kiraları bin 500- 2 bin, 1+1 evlerin kiraları 2 bin- 2 bin 500, 2+1 evler ise 3 bin – 3 bin 500 TL'yi gördü. 2+1 eşyalı bir eve en düşük 7 bin TL'den yıllık peşin ödeme isteniyor. Bu rakamlar deniz gören evler içinse katlanıyor. İçmeler Mahallesi'nde 60 metrekare 1+1 eşyalı ‘kısmi’ deniz manzaralı evler aylık 24 bin TL’yi buluyor. Dairenin kira bedeli peşin veya 2 taksit halinde isteniyor.

 

Marmaris'te ev kiraları her geçen yıl uçuyor. Kiralık ev fiyatları son yıllarda büyük artış gösterdi. Fiyatlardaki artış kiracıları zor durumda bırakırken, ev sahipleri durumdan memnun. 2 bin 800 TL asgari ücretle geçimini sağlayan bir ailenin en büyük giderini kira bedeli oluşturuyor.

 

MÜLK SAHİPLERİ MEMUR YA DA KAMU GÖREVLİSİ İSTİYOR


Marmaris'te emlak müşavirliği yapan Kaan Kaya da artan fiyatlardan şikayetçi.  Sözcü’ye konuşan Kaya, “Marmaris'te Kiralık emlak fiyatları geçen yıla göre yüzde 60-70 artmış bulunuyor. Bugün Marmaris'te stüdyo evlerin kiraları bin 500- bin 700, 1+1 evlerin kiraları 2 bin-2 bin 500, 2+1 evler ise 3 bin TL'yi gördü. Ev sahipleri kiralama konusunda memur ve kamu görevlilerini tercih ederken, serbest meslek ve esnaf olduğu zaman kiralama yapma konusunda şartları zorlaştırıyorlar. Ya daha çok depozito ve peşinat istiyorlar ya da kiralama yapmıyorlar. Evlerini eşyalı olarak kiralayanlar ise mümkün olduğu kadar uzun süreli ödeme talep ediyor. İlan paylaşım sitelerinde arama yaptığınızda 2+1 eşyalı bir eve 7 bin TL'den yıllık peşin ödeme istiyorlar. Bu istenilen kira bedellerini kim, hangi gelirle ödeyecek. Asgari ücretin 2 bin 800 lira olduğu ülkemizde insanlar en doğal yaşam haklarını bile elde edemiyor” dedi.