• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 19 Mayıs 2021 13:14

Marmaris’te İlk Olacak Lüks Halk Plajına Beton Gölgesi

Marmaris’te İlk Olacak Lüks Halk Plajına Beton Gölgesi
Ekonomik fiyatlarla lüks hizmetlerin verileceği öğrenilen, İçmeler Sahili üzerinde yapımı devam eden ve Marmaris sakinlerince büyük bir sevinçle karşılanan Halk Plajı inşaatında, dökülen beton aksamlara çevrecilerin tepkisi bitmiyor!

Haber Merkezi - Marmaris İçmeler Beldesi sahil yolu üzerinde yapımı devam eden; Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü İştiraki ile sağlanan, Marmaris İçmeler Ücretsiz Halk Projesi yapım çalışmaları devam ediyor.

voyage otel

Halk Plajı çalışmalarını yerinde inceleyen Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl; plaja girişin tamamen ücretsiz olacağına ve yeme - içme mekânlarının bakanlıkça belirlenen halka uygun fiyatlarla hizmet vereceğine dikkat çekerek; “Proje kapsamında yaklaşık 4 bin adet bitki ve ağaç dikilerek alan yeşil örtüye kavuşturulacak. 350 metre plaj hattında, ahşap yürüme yolları, şemsiyeler, şezlonglar, cankurtaran kuleleri, kabana, hamak, kamelya gibi ürünler ile donatılacak. Kadın ve erkek tuvaletleri, soyunma kabinleri, duşlar, oturma yerleri, bebek bakım odaları ve plaja iniş merdivenleri olan kullanım alanları oluşturulacak. Engelli vatandaşlar için ise denize engelli iniş rampası yapılacak. Marmaris İçmeler Ücretsiz Halk Plajı; Turaş Belek, Turaş Kadriye, Turaş Bodrum, Turaş Çeşme gibi halk plajlarını işleten Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri iştiraki olan TURAŞ Turizm Ticaret A.Ş. tarafından işletilecek. TURAŞ Turizm Ticaret A.Ş., çevre kirliliği ve çevre sorunlarının önlenmesi ile sağlığa yönelik her türlü üretim ve ticari faaliyette bulunan ve turizm konusunda her türlü araştırma, planlama ve yatırım yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Döner Sermaye İşletmeleri iştirakidir. 
    

 Marmaris’e yakışır bu modern plaj, Bakanlığımız tarafından işletilecek ve halkın hizmetinde olacaktır. Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’da bu Halk Plajı projesine çok önem veriyor. Marmaris’te yapılan bu Halk Plajına benzeri Plajlar Bodrum’da, Belek’te, Çeşme’de de Bakanlığımız tarafından halka en iyi şekilde hizmet vermektedir.” dedi.


     

Marmaris’te bugüne kadar halka açık ekonomik lüks bir plajın olmadığına dikkat çeken çoğu çevreci vatandaşlar da memnuniyetlerinin yanı sıra, plajın başlangıç aşamasında denize sıfır dökülen betonarme aksamlara dikkat çekerek; “Marmaris ve Muğla’nın çoğu yerinde gerek kıyı kenar kanunu gerekse de  sit alanları yasağı nedeniyle, denizin kıyısından karaya en az 100 metreye kadar inşaat yasağı var. Madem bu proje devlet tarafından halkın yararına bir yatırım. O zaman plajın inşasında beton yerine ahşap ya da farklı bir malzeme kullanılamaz mıydı!..” diyerek tepkilerini dile getirdiler.