• raşit emir süer
EKONOMİ Haber Girişi : 18 Mayıs 2021 15:50

Belediye kafeleri ekonomik ve kaliteli hizmetle halkın yanında

Belediye kafeleri ekonomik ve kaliteli hizmetle halkın yanında
Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bodrum Belediyesi ve iştiraki Belediye Gıda A.Ş. yeni yatırımlarla Bodrum halkının hizmetinde olmaya devam ediyor.

Haber Merkezi -  Kendi Gıda Mühendisleri ile düzenli hijyen ve gıda güvenliği denetimleri gerçekleştiren,   98 gıda güvenliği notu ile de Ege ve Akdeniz bölgesinde ilk 3 arasında yer alan Belediye A.Ş’nin tüm işletmeleri Güvenli Turizm Sertifikası’na  ve Free Covid belgesine sahiptir. Ocak ayında, Muğla Tarım Müdürlüğünden Ruhsatlı , - 40, -18 ve +4 soğuk hava depoları ile tam teşekküllü imalathanesini de kuran Belediye A.Ş, bu yıldan itibaren yarımdada 10 adet mavi bayraklı olmak üzere 54 halk plajıyla da vatandaşlara ve turizme hizmet etmeye devam ediyor.

voyage otel

 

HALKIMIZIN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA, BODRUM’A YENİ TESİSLER KAZANDIRIYORUZ

 

Bodrum’da 600 bine yakın bir nüfusa hizmet verdiklerini, yaz döneminde bu nüfusun daha da artacağını söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,

“Mevcut birçok plajı halkımızın konforlu ve ekonomik kullanabileceği duruma getiriyoruz. Bunlardan birisi Gerenkuyu; Orası çok güzel ve tercih edilen bir yer. Ancak şimdiye kadar orası da vatandaşların  ihtiyaçlarına cevap verecek durumda değildi. Yeni bir yapılanma ile halkımıza ekonomik  ve kaliteli hizmet verebileceğimiz, duşu, tuvaleti ve soyunma kabini olan güzel bir tesis inşa edeceğiz.Yapılan  hizmetlerle ileride bu alanların kem gözlerden de korunmasını sağlayacak bir yaklaşım ortaya koyacaktır. Benzer çalışmaları Küdür’e ve Monakus’a da yapacağız. Monakus’ta büyük bir işgali önledik. Oralara biz belediye olarak tesisler yapmak zorundayız. Bu bölgelere belediye olarak halkımızın faydalanabileceği yatırım ve tesisler yapmak zorundayız. ” diye konuştu.

 

MEVCUT TESİSLERDE YENİLEME ÇALIŞMALARI

 

Mevcut tesisleri de yenilendiklerini ve daha kullanışlı bir hale getirdiklerini ifade eden Başkan Aras, “Türkbükü Kafe yıllar içinde ihtiyaçlara cevap veremez ve kullanışsız duruma gelmişti. Şimdi orayı Bodrum’a yakışır hale getireceğiz. Mumcular Kafe’yi ve Mustafa Kallem Parkı’nı da düzenliyoruz. Hem kafe hem restaurant olacak ve aynı zamanda da vatandaşımız düğünlerini yapabileceği çok aktif bir yer olacak. Halkımıza hizmet için böylesi nezih ortamlar yaratmaya çalışıyoruz. Mumcular düğün salonunu da restore ettik. Çok yakında halkımızın hizmetine girecek. Etrim’de yaptığımız tarımsal çalışmalara ek olarak Belediye Gıda A.Ş., o bölgede bulunan tarihi bir yağhaneyi ve tarihi bir evi kiraladı. Hem yöresel ürünler satılacak, hem de insanların  sosyalleşebileceği özel bir alan yaratılacak. Bu yüzdendir ki Belediye Gıda A.Ş.’nin misyonu son derece önem arz etmekte ve ciddi bir istihdam sağlamaktadır. Halkımızın Gıda A.Ş.’ye vereceği destek Bodrum’a ve ülke turizmine verilen bir destektir” dedi.