• raşit emir süer
EKONOMİ Haber Girişi : 02 Mart 2021 23:34

MARMARİS’TE HAYAT KONTROLLÜ CANLANACAK

MARMARİS’TE HAYAT KONTROLLÜ CANLANACAK
     Cumartesi Sokağa Çıkma Yasağı Kalktı. Yasaklar Hafta Boyunca yalnızca 21.00 - 05.00 saatleri arasında uygulanacak. Pazar eskiden olduğu gibi devam edecek.

Haber Merkezi - Cumartesi Sokağa Çıkma Yasağı Kalktı. Yasaklar Hafta Boyunca yalnızca 21.00 - 05.00 saatleri arasında uygulanacak. Pazar eskiden olduğu gibi devam edecek.
     Sivil Toplum Kuruluşları  Meslek kuruluşları ve Kooperatifler ertelenen Genel Kurul ve Kongrelerini yapabilecek.
     Lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçeleri belirli saatler arasında açılacak.
Öğrenci Velisinin Onayı Şartıyla  Okullarda Yüz Yüze Eğitim Başlıyor.
     Marmaris Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy başkanlığında bugün (2 Mart 2021) toplanan Marmaris  İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı sonkararlar açıklandı. 
     Marmaris Kaymakamlığından verilen bilgiye göre;  “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde” yer alan istisna/muafiyetler (sonraki Genelgelerle yapılan eklemeler dahil şekilde) ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat edilmesine dair usul ve esasların uygulanmasına aynı şekilde devam edilecek.
     “Hafta içi günlerde 21.00 - 05.00 saatleri arasında Sokağa Çıkma Kısıtlaması” uygulanmasına, Hafta sonlarında ise; Cuma 21.  05.00 saatleri arasıyla Cumartesi  21.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak olup, Cumartesi günleri 05.00 - 21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.
      Hafta içi ve hafta sonu Cumartesi günü için, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın 10.00 - 14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimizin ise 14.00 - 18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.
     Milli Eğitim Bakanlığınca yüz yüze eğitim/sınav yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarının durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.
      Belirlenen kapasite oranlarına göre 07.00 - 19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek olan yemeiçme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri için Sağlık Bakanlığı Covid19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşulları (masalar ve koltuklar arası) göz önünde bulundurularak açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde % 50 kapasite sınırlaması oranı uygulanarak mekanda bulunabilecek masakoltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilmesi ve yemeiçme yerlerinin 19:0021.00 saatleri arasında paket servisi veya gelal şeklinde, 21.0024.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verecek.  HES kodu kontrol edilmeksizin müşteri kabul edemeyecek olan yeme-içme yerlerinde onaylanan oturma düzeninde belirtilen şeklin dışında mekânda kesinlikle fazladan masa koltuk bulundurulamayacak.   Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler, yeni bir karar alınıncaya kadar kapalı kalmaya devam edecek.  Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler,  kişi başına minimum 8 m2 alan ayırmak, katılımcı sayısının 50’yi geçmemesi ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek. 
      Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinliklerin kişi başına 8 metrekare alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ilgili kurum/kuruluşların yetkililerince her türlü tedbir alınarak yapılabilinecek. Okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim okullarının tam zamanlı, yüz yüze eğitim verecek.  İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından belirlenen birleştirilmiş sınıflı okullar ve seyrek nüfuslu kırsal yerleşim yerlerindeki okulların yüz yüze eğitime tam zamanlı devam edecek.  İlkokullar, haftada iki gün okullarda seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, üç gün uzaktan eğitim alacak. Ortaokul 8. sınıfları haftada 12 ila 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş yüz yüze eğitim alacak.  Hazırlık, 9. 10 ve 11. Sınıflar, tam zamanlı uzaktan eğitime devam edecek.  12. Sınıflar,  haftada 16 - 24 saat olacak şekilde planlanan seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitim alacak. Destekleme ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitime devam edecek.  Lisedeki sınavlar,  8 Mart 2021 pazartesi gününden itibaren salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze olarak yapılacak ve Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecek.  Yüz yüze eğitime katılımı veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecek.  
 

voyage otel