• raşit emir süer
EGE Düzenleme Tarihi : 29 Temmuz 2020 13:10 Haber Girişi : 29 Temmuz 2020 13:11

Kurban pazarlıkları sosyal mesafeli ve sopa ile yapılıyor!

Kurban pazarlıkları sosyal mesafeli ve sopa ile yapılıyor!
Çiğli’nin Kaklıç Mahallesinde kurulan kurban pazarında Covid-19 salgınına yönelik alınan önlemler kapsamında “sopalı pazarlık” modeli uygulanmaya başlandı. Başkan Utku Gümrükçü kurban pazarını ziyaret ederek, alıcı ve satıcılarla sohbet etti

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kaklıç’ta kurulan kurban pazarını dip bucak dezenfekte eden Çiğli Belediyesi, yeni tedbirleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Pandemi nedeniyle tokalaşmanın yasaklanmasının ardından pazarlıklar iki tarafı el olan sopalar tutularak yapılmaya başlandı. Hazırlanan pazarlık sopaları satıcı esnafa dağıtıldı. Böylece vatandaşların el temasında bulunmadan pazarlık yapmaları sağlandı.

voyage otel

 

Satıcılar rahat ve güvende hissediyor


Pandemi ile mücadele kapsamında ayrıca kurban satıcıları ve vatandaşlara maske dağıtımı da gerçekleştirildi. El hijyeninin sağlanması amacıyla da belirli noktalara el hijyen cihazları yerleştirildi. Salgın nedeniyle Çiğli’ye bu sene çekinerek geldiklerini söyleyen kurban satıcıları Çiğli Belediyesi’nin uyguladığı tedbirler sonrası kendilerini rahat ve güvende hissettiklerini belirttiler.