• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 24 Mayıs 2020 15:52

korona döneminde kadına şiddet arttı

korona döneminde kadına şiddet arttı

 Pandemi günlerinde de kadına yönelik erkek şiddetinin artarak devam ettiğini ve çok sayıda kadının şiddete maruz kaldığı  ve öldürüldüğü belirtilerek “Bodrum’da da kadına yönelik şiddet nedeniyle destek talebinde bulunan kadın sayısı çok artmış durumda. Bu tespit karşısında Bodrum Belediyesi’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitlik komisyonu çalışmalarının önemi ve gerekliliği ortaya çıktı” denildi.

voyage otel

Komisyon tarafından Belediye Başkanı Ahmet Aras ile yapılan görüşmenin ardından yapılan açıklamda şiddetin boyurtuna dikkat çekildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile komisyonun görüşmesi sonrası atılacak adımlar şöyle sıralandı: "1-Bodrum İlçesi sınırları içinde pandemi dönemindeki kadına yönelik şiddet artışı aktarıldı ve acil olarak 7/24 hizmet verecek ALO ŞİDDET HATTI’ nın kurulması ve Bodrum Kadın Danışma Merkezinin hizmete açılmasının önemi vurgulandı. Kadın Danışma Merkezi için acil olarak belediyeye ait bir yerin tahsis edilmesi ve gerekli kadronun oluşturulması talimatı verildi. Ayrıca şiddete maruz kalan kadınların başvuracakları ALO ŞİDDET HATTI’ nın kurulmasını ve bununla ilgili gerekli çalışmaların derhal başlatılmasına karar verildi.

 

KADIN KONUKEVİ’NİN ACİLEN HİZMETE AÇILMASI GEREKİR

 

2- Bodrum Belediyesi Kadın Konukevinin acilen hizmete açılması için gerekli girişimlerde bulunularak, personel eğitimleri başlatılacak.

3- Kadınların şiddete maruz kaldıklarında başvurabilecekleri telefon numaralarını içerir bilgilendirilmeler için gerekli çalışmalar başlatılacak.

4- Bodrum Belediyesi tarafından imzalanan “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartının” Türkiye Belediyeler Birliğine teslim edilerek süreci ve bu anlamda çalışmaların başlaması sağlanacak"
Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu ayrımcılık üretmeyen ve eşitlikçi bir kent yaratmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu çalışmalarımızda Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın duyarlı, inançlı yaklaşımı ve bu politikayı benimsemesi hepimizi güçlendiriyor"