• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 23 Haziran 2022 12:52

Kılıçdaroğlu, Yangın Bölgesinde! Hedefinde iktidar vardı

Kılıçdaroğlu, Yangın Bölgesinde! Hedefinde iktidar vardı
Kılıçdaroğlu Marmaris’te çıkan orman yangını nedeniyle Aydın’da ki programını yarıda kesip Marmaris'e gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kılıçdaroğlu, orman yangınlarına müdahale için gerekli ihalelerin zamanında yapılmadığını söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ile Marmaris’te devam eden yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.  Kılıçdaroğlu’nu karşılayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Genel Başkana yangının durumu, meydana gelen zararlar, ekiplerin çalışmaları ve yangının seyri ile ilgili detaylı bir anlatım gerçekleştirdi.

voyage otel

 

İnceleme sırasın gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, bölgede  yangın olacağının bilindiğini belirterek, geçen yıl yaşanan yangınlar sonrası hükümete tedbir alınması çağrısında bulunduklarını hatırlattı.

 


Gece görüşlü hava araçlarının olmaması ve yangına hazırlık konusunda eksiklerin bulunmasına dair eleştirisinde bulunan Kılıçdaroğlu  "İhale açacaksanız zamanında açın. Efendim ne olacakmış, 2 Temmuz'dan sonra uçaklar gelecekmiş. Gece görüşü olan helikopter 2 Temmuz'dan sonra. Yani 2 Temmuz'a kadar biz ormanların yanmasını seyredecek miyiz ? Nasıl bir yönetimdir, nasıl bir anlayıştır, nasıl bir öngörüdür anlamış değilim. Buraya özellikle geldim. Bir yönetimin beceriksizliğini bütün dünya görsün diye geldim. Yahu ağaca da mı acımıyorsunuz, oradaki kurda, kuşa, kaplumbağalara, karıncalara da mı acımıyorsunuz? Neden önlem almadınız?
5'li çeteye gelince 10 dakikada ihale biter. Dünyanın parasını verirler, 'ihale bitmiştir' derler. Yahu kardeşim bu ihale hangi gerekçeyle bitmiyor. Gece görüş sistemi yok. Kardeşim paranız yoksa çıkın deyin. Verin görevi bize, biz yapalım. Açarız bir kampanya, gece görüşü olan uçağı da helikopteri de getiririz buraya. Ne yaptığını bilmeyen bir yönetim var. Milletin başına bela oldular. Bir an önce gitsinler”  diye konuştu.

 

Başkan Gürün: 2 bin 881 hektar alanın zarar gördü


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ise yangının son durumuna ilişkin bilgi verdi. Başkan Gürün, “Yangın Kırzeytinlik Mevkii’sinde, Börtübet’in arkasında, Yediadaların üstünde ve Honoz Tepesinde devam ediyor. Resmi olmayan rakamlara göre 2 bin 881 hektar alanın zarar gördüğü tespit ettik. Bunun yanı sıra 103 hane, 274 kişi, 83 hayvan (15 büyükbaş, 38 küçükbaş, 29 kümes hayvanı, 1 kedi) ve 52 araç güvenli bölgelere tahliye edildi. Tüm ekiplerimiz ve imkanlarımız ile sahada elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.