• ali öztürkl hdr ilanı
POLİTİKAHaber Girişi : 26 Haziran 2025 11:30

Kılıçdaroğlu ile Özel Arasında Tansiyon Yükseldi: 'Yargı Kararı Tanınmalı' Çıkışına 'Saraçhane' Yanıtı

Kılıçdaroğlu ile Özel Arasında Tansiyon Yükseldi: 'Yargı Kararı Tanınmalı' Çıkışına 'Saraçhane' Yanıtı
CHP kurultayının 30 Haziran’da görülecek iptal davası ve CHP'nin bir önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "kayyım" açıklamaları gündemden düşmüyor.

Kılıçdaroğlu ile Özel Arasında Tansiyon Yükseldi: 'Yargı Kararı Tanınmalı' Çıkışına 'Saraçhane' Yanıtı
CHP kurultayının 30 Haziran’da görülecek iptal davası ve CHP'nin bir önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "kayyım" açıklamaları gündemden düşmüyor. Mahkemeden kayyım kararı gelmesi sonrası "Partiyi kayyuma bırakmam" diyen Kılıçdaroğlu ile "Kayyum ve butlan kararını asla tanımayacağız" diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuyla ilgili karşı karşıya geldi.

Aqua bitez

 

'NEDEN BU KADAR KORKUYORLAR ANLAMIYORUM'


TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, görüştüğü Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını aktardı. Atik'in aktardığına göre, mağdur sıfatıyla kararı tanımadığını söylese de bunun hukuki karşılığı olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Umarım böyle bir karar çıkmaz. Neden bu kadar korkuyorlar anlamıyorum. Kayyum gelse daha mı iyi olur? Kayyuma sebep olsam bu kez bana '13 yıl partiyi yönettin böyle bir şeye izin verdin' diye tepki gösterirler. Bugüne kadar hiçbir CHP Genel Başkanı vesayetle görev yapmadı. CHP vesayeti kabul etmez. Özgür Bey'i görevi devrederken uyardım ama şu anda karar almakta zorlanıyor" dedi.

 

'CHP KAYYUMA TESLİM EDİLEMEZ'


Mahkemenin iddiaları iyice inceleyip delilleri ortaya koyacağını belirten eski CHP lideri "Yargı kararını tanımıyorum diye bir şey yok. Ben görevi kabul etmesem karar kadük kalır demek anlamsız. Ben kabul etmesem kayyum gelir. Kayyum gelince ne zaman kurultayı toplayacağı belli olmaz. O döneme kadar partiyi kim nasıl yönetecek? CHP kayyuma teslim edilemez. CHP'nin DNA'sı ile oynanıyor. Buna izin veremem, veremeyiz" ifadelerini kullandı.

 

ÖZEL'DEN YANIT


Bunun arkasından Özgür Özel de Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt verdi. Cumhuriyet gazetesinin sorularını yanıtlayan CHP lideri, "Siyasi Partiler Kanunu’nda kayyum değil, Çağrı Heyeti var. Onda da ‘40 gün içinde seçim yapılır’ yazıyor. Kayyum dediğiniz yapı partiyi yönetmiyor zaten, seçimleri yapıyor. Biz kayyuma da partiyi bırakmayız, butlana da bırakmayız. Seçmen siyasetçinin, delege genel başkanın eline bir bayrak verir. O bayrağı taşımayı bilmezseniz size de kurumunuza da güven kalmaz" ifadelerini kullandı.