• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 21 Ağustos 2023 11:20

Kılıçdaroğlu adım adım izliyor... CHP'de kritik seçimde neler oluyor...

Kılıçdaroğlu adım adım izliyor... CHP'de kritik seçimde neler oluyor...

CHP'de ilçe delege seçimleri başladı, 5 Ağustos-10 Eylül tarihlerinde yapılan seçimlerin İstanbul ayağında Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteklediği adaylar, CHP Genel Merkezi’nin gösterdiği adaylara fark atarak kazanmaya devam ediyor.

voyage otel

 

İşte Odatv’nin edindiği bilgilere göre ilçe ilçe yaşananlar:

Eyüpsultan ilçe kongresinde Doğan Sarıtaş, Hüseyin Derin ve Yeşim Fatma Tektaşlı yarıştı.

Seçimi Doğan Sarıtaş kazandı.


Ancak haftalardır Canan Kaftancıoğlu ve Oğuz Kaan Salıcı, Doğan Sarıtaş’ın karşısındaki adaylarla ilgili algı çalışmasıyla manipülasyon yaptığı belirtildi.

Ümraniye’de görevi bırakan ilçe başkanı Zeynel Kızılkaya’nın ve parti emekçilerinin çıkardığı Hakan Kızılelma ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye yakınlığıyla bilinen Ataşehir Belediyesi eski zabıta müdürü Gürsel Sarımaden yarıştılar.

Ümraniye’de genel merkezin desteklediği aday olan Hakan Kızılelma 216 oy aldı. 

Şişli’de Muammer Keskin’in adayı Tamer Özcanlı ile Mustafa Sarıgül’ün eski yol arkadaşı Orhan Beğenmiş yarıştılar. 

İddialara göre Canan Kaftancıoğlu 6 yıla yakındır yanında görev verdiği Özgür Birgün’ün babası Eyüp Birgün’ü aradı ve Orhan Beğenmiş’ten ayrılıp Tamer Özcanlı’ya destek vermesi talimatı verdi.

Seçimlerde Tamer Özcanlı 235, Orhan Beğenmiş 114 oy aldı.

BEYKOZ

Beykoz’da eski ilçe başkanı Mahir Taştan ile görevden alınan Aydın Düzgün’ün desteklediği Temel Karadeniz yarıştılar.

Canan Kaftancıoğlu’nun “en sevdiğim ilçe başkanım Aydın Düzgün” diye söylediği biliniyor. Ancak Aydın Düzgün’ü görevden alınca yolları ayrılmıştı.

Seçimlerde Mahir Taştan 229, Temel Karadeniz 144 oy aldı.

KAĞITHANE

Kağıthane’de mevcut ilçe başkanı Cihan İlim Yeşildağ ile eski gençlik kolu başkanı Kaner Berberoğlu yarıştılar.


Cihan İlim Yeşildağ 201, Kaner Berberoğlu 180 oy aldı. 

ESENLER “DEĞİŞİM” DEDİ

Esenler’de mevcut ilçe başkanı Kemal Şahin ile Cemal Kaya yarıştılar. Esenler Eski ilçe başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Canan Kaftancıoğlu’na yakınlığıyla bilinen Hüseyin Aksu delegeleri telefonla tek tek aramasına ve son haftada Esenler’e gelmesine rağmen başarılı olamadı.

Ekrem İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen Ozan Işık’ın desteklediği ve il delegeliği listesinde olduğu Cemal Kaya Genel Merkez baskılarına rağmen kazandı. 

AVCILAR

Avcılar’da ise belediye başkanlığı düşünen Hüseyin Aksu istanbul il kongresinde delege götürmek için Esenler’i parçalamak ve yönetmek istedi fakat olmadı. Cemal Kaya 199 oy, Kemal Şahin 182 oy alarak seçimi tamamladı.


SULTANBEYLİ

Sultanbeyli’de mevcut ilçe başkanı Özgür Erdem ile Durmuş Çoban yarıştılar. Özgür Erdem’in listesinde il delegesi olan eski İlçe Başkanı Hayati Bozkaya ve 2019 Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Ayhan Koç’un desteklediği Özgür Erdem sağlam oy farkıyla kazandı.

Örgütteki özverili çalışmalarıyla takdir gören ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen Özgür Erdem, Sultanbeyli’de ittifaklar düzgün kurulursa Belediyeyi alacak güce ve yönetme kabiliyetine sahip olduğu yorumları yapıldı.

Özgür Erdem 183 oy alırken, Durmuş Çoban 43 oy aldı.

ARNAVUTKÖY 

Arnavutköy’de genel seçimden önce atanan ilçe başkanı Ayhan Örs ile Hüseyin Çelik yarıştılar.


Ekrem İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen Hüseyin Çelik ve yol arkadaşları zorlu olan bu ilçede yerini sağlamlaştırdı.

Hüseyin Çelik 127 oy alırken, Ayhan Örs 125 oy aldı.

 

BAHÇELİEVLER

 

Bahçelievler’de mevcut İlçe Başkanı Özgür Çelik ile Hüseyin Aydoğdu yarışıyor.

Gelen bilgilere göre İmamoğlu'na yakın İlçe Başkanı Özgür Çelik seçimi kazandı. 

Özgür Çelik 240, Hüseyin Aydoğdu 138 oy aldı.

 

MALTEPE

 

Maltepe’de eski İl Gençlik Kolu Başkanı Kenan Otlu ile, eski parti ilçe yöneticisi mevcut Maltepe Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Olcay Yılmaz arasında geçti.

Maltepe kongresinde sonuç Genel Merkez'in istediği adaydan yana oldu. Kenan Otlu 209 oy alırken Olcay Yılmaz193 oy aldı. 

Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise seçilemeyeceği öngörülerek delege olarak adı listeye yazılmadı.