• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 20 Ağustos 2023 21:19

Bodrum CHP'de Tuna Işın dönemi

Bodrum CHP'de  Tuna  Işın dönemi
Mevcut Başkan Başar Bıyıklı ve Tuna Işın’ın aday olduğu kogrede Tuna Işın CHP'nin yeni İlçe başkanı oldu

CHP Bodrum 38. Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Konacık Mahallesi’ndeki Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun, Gizem Sayar Özcan, Süreyya Öneş Derici, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, geçmiş dönem milletvekilleri ile yüzlerce partili katıldı.

voyage otel

 

Kongrede konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye başkanlarının parti içerisindeki seçimlere karışmaması gerektiğinile vurgu yaptı.

 

 

Daha sonra ilçe başkanı adayları Başar Bıyıklı ve Tuna Işın konuşmalarını yaparak yönetim kurulu üyelerini tanıttılar. 

 

 

Ilk olarak söz alan Başar Bıyıklı,"Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Aynı çatı altında çağdaş Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Tarihi günlerden geçtiğimiz bugünlerde bu seçimin hem partimiz hem de ülkemizin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu biliyor ve bu bilinçle ben ve çok değerli ekibimle çok önemli bir yola çıkıyoruz. Artık gençler ve kadınlarla güçlendirilmiş yenilenme sürecini başlatacağız. Çalışma, üretme, yenilenme, değişen ülke koşullarına paralel projelerle ilerleme çerçevesinde bu kez delegelerimizin sandığa yansıtacağı değerlendirmelerle seçilecek bir ilçe başkanı olmak için huzurlarınızdayım.” dedi.

 

 

Daha sonra söz alan diğer aday Tuna Işın pazarlık iddialarına yanıt vererek "Sandık yoksa pazarlık vardır. Sandık yoksa anlaşma vardır. Sandık yoksa emek hırsızlığı vardır, dayatma vardır, kuşatma vardır, üyelerin yani sizlerin iradesi ipotek altındadır. İkinci en büyük vaadimiz, gençlerin ve kadınların partimize olan aidiyet duygusunu rencide eden fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak olacaktır. Değişim kaçınılmazdır. Değişimin ilk adımı olarak yönetim kurulu toplantılarımızı asil ve yedek yönetim kurulumuzla birlikte yapmaya karar verdik. Devamında ilçe yönetimi olarak kuracağımız ihtisas komisyonlarında üyelerimizin görüşlerinden, tecrübelerinden, mesleki birikimlerinden en geniş payda da faydalanmak öncelikli görevimiz olacaktır. Düzenli olarak geniş katılımlı yapacağımız üye toplantılarımızda sizleri dinleyerek fikirlerinizden yararlanma şansına sahip olacağız. Örgütlenme modelimizin esaslarını üyelerimizle gerçekleştireceğimiz bu toplantılar belirleyecektir.” dedi.

 

Konuşmaların ardından seçime geçildi, delegeler oylarını kullandı. Sandık sonuçlarına göre Tuna Işın'ın listesi 282, Başar Bıyıklı'nın listesi 117 oy aldı. Böylece Tuna Işın Bodrum CHP İlçe Başkanı oldu.