• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 02 Ekim 2022 22:39

Kaplan: Bir terör örgütü ile aynı cümlede anılmasını kabul etmiyoruz

Kaplan: Bir terör örgütü ile aynı cümlede anılmasını kabul etmiyoruz
Halikarnas Çalışma Grubu adına Engin Kaplan, bir sitede yer alan habere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada asal süreç başlatıldığı ifade edildi

Halikarnas Çalışma Grubu adına Engin Kaplan, bir sitede yer alan habere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada asal süreç başlatıldığı ifade edildi.

voyage otel

 

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bodrum’un en değerli kurumlarından Bodrum Ticaret Odası’nın ve elbette Halikarnas Çalışma Grubu’nun bir terör örgütü ile aynı cümlede anılması; ülkesine, bayrağına ve milletinin her bir ferdine sımsıkı sarılan çok kıymetli iş insanlarımızın ve Halikarnas Çalışma Grubu’nun hiçbir formda, şekilde, yöntemde kabul etmeyeceği, aksine üzerine gideceği bir durumdur. Konu ile ilgili hukuk komisyonumuz hızla tekzip mailini göndermiş, en hızlı sürede başlayacak hukuki süreç için de çalışmalara başlamıştır.

 

Bu vesile ile anılan haberlerde yer alan, Halikarnas Çalışma Grubumuz yanında anılan platformdaki iş insanlarını da zan altında bırakan bu sözde haberdeki asılsız ve mesnetsiz, hatta kötü niyetli iddialar ile ilgili bilgi sahibi olduğumuz detayları da kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

 

Halikarnas Çalışma Grubu olarak yola çıktığımız ilk gün başlangıç ilkelerimizden asla taviz vermeyeceğimizi belirterek süreç boyunca açık veya gizli hiçbir siyasi ajandamızın olmayacağını, hiçbir kurum ya da grupla liste çalışması yapmayacağımızı altını çizerek paylaşmıştık.

 

Önceliğimiz Bodrum ve elbette Bodrum’un ticari geleceğidir. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürürken rakip grubun BODAV ismiyle anılan kuruluş aşamasındaki platform ile kurduğu iletişimi merakla takip ettik. Yapılan istişarelerde Meclis üyesi ve Komite üyesi olarak yapılan liste çalışmalarında kendilerine verilen taahhütler yerine getirilmeyince, son gece yapılan görüşmelerin ardından BODAV’ın tepki göstererek “oyalayıcı tutumunuzu kınıyoruz, sözünüzü tutmadınız, biz yeşil grubu destekleyeceğiz” açıklamasında bulunduğu şeklinde haber yapıldığını takip ettik.

 

Halikarnas Çalışma Grubu ilişkili söz konusu haberlerde adı geçen Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı sayın Turgay Kaya ile çalışma ekibimiz arasında ‘’hiçbir’’ iletişime geçilmemiştir. Hiçbir grup, STK, siyasi parti ve kişi ile liste çalışması yapmadığımızı BODAV adına bizimle iletişim kuran arkadaşlarımızla da paylaştık ve “doğru listeyi yaptığımıza inanıyoruz, eğer sizler de bu listeler ve projelerimizi destekliyorsanız oyunuz kıymetlidir” dedik. Değer yargılarımız ve ilkelerimiz doğrultusunda iş dünyamızın her katmanının Halikarnas’a verecekleri katkı bizim için değerlidir şeklinde duruşumuzu dile getirdik.

 

Kamuoyu ile yapılan tüm iletişimlerimizi, saygı ve ilkesel duruşumuza paralel en hassas süzgeçten  geçirmişken, aldığımız tüm kararlar ve uygulamalarımız Halikarnas Çalışma Grubu’nda tartışılarak onlarca kişinin önünde gerçekleşirken yapılan son dakika hamlesini etik bulmuyor, yanlı ve yalan bilgi sebebiyle toplumsal birliktelik ve huzurumuzda sebep olabileceği kırılmalar nedeniyle habercilik kisvesi altında siyasi menfaatler gözetilerek yapılan bu tür toplumsal sabotajları not ediyor ve şiddetle kınıyoruz. Saygılarımızla…"