• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 08 Mart 2021 11:09

Kanber: Kadınlar toplumsal hayatın her alanında söz sahibi olmalı

Kanber: Kadınlar toplumsal hayatın her alanında söz sahibi olmalı
 İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kanber, Mesajında kadınların toplumsal yaşamda söz sahibi olması gerektiğine vurgu yaptı.

 İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında kadınların toplumsal yaşamda söz sahibi olması gerektiğine vurgu yapan Kanber, "Kadınların sesine, sözüne, gücüne her zamankinden fazla ihtiyaç olduğu bir dönemde 8 Mart’ı karşılıyoruz. Türkiye'nin tek kadın Genel Başkanı olan bir partinin ilçe başkanıyım ve bundan da gurur duyuyorum. Kadınlarımız toplumsal hayatın her alanında söz sahibi olmalıdırlar.
Hala İstanbul sözleşmesinin uygulanmamasından kaynaklı sorunların devam ettiğini görüyoruz. Kadına yönelik şiddetin ve aile içi şiddetin önlenmesi devletlerin görevidir. Sizler de bilmektesiniz ki bugün ülkemizde kontrol dışı ,denetlenemez empati yoksunu bir yönetim anlayışı hüküm sürmekte." ifadelerini kullandı.

voyage otel

Kadına yöelik şiddet ve ayrımcılık politikaların son bulması yönünde önerilerini sunan Başkan Kanber, "Kadın taciz ve cinayetlerinin arttığını ve kadına yönelik şiddetin ve aile içi şiddetin arttığı aşikardır. Ve eğitim şart diyoruz. Kendi evlatlarımızı çocuklarımızı karşı cinsinde hakları olduğu konusunda eğitmeliyiz. Şiddet mağdurlarını hala koruyamıyor ve destekleyemiyoruz.  Ayrımcılığı ortadan kaldırmalıyız. Bakış açısını değiştirmek için eğitime önem vermeliyiz. Çalışan –emekçi kadınlarımızın haklarını düzenleyecek çalışmalara ağırlık verilmesi gerekli. Anne adayı ve doğum sonrası çalışan kadınlarımızın haklarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Yine büyük işletmelerde Yüzdesi yüksek oranda kadın istihdam etme zorunluluğu getirilmeli. Yine Salgın döneminde kadınlarımız işsiz kaldılar. Kadın işsizliği rekor sayıya ulaştı.  Empati yapabilecek bir iktidar yönetimiyle bu sorunlar çok kolay çözülür Ama Kadınlar bir demokrasi devrimi yapmak zorunda.  Kadınlarımızı daha fazla siyasette görmek istiyoruz. Hangi siyasi parti de olursa olsun ,Kadının olduğu yerde değişim olur.. Kadınlarımızın kendi ürettiklerini kendileri satması yönünde çalışmalar arttırılmalıdır. Ayrıca kurslar açılmalıdır. Kadının ekonomik bağımsızlığı yerel yönetimlerin de görevleri arasında olmalıdır. Malesef bu hallerin devamından dolayı Kadınlar gününü kutlamak pek içimizden gelmiyor. Şehit annelerimiz başta olmak üzere tüm emekçi kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlarım" diye konuştu.