• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 18 Nisan 2023 11:09

Kampanya sonuç verdi: Bodrum’dan 5 isim listelere girdi

Kampanya sonuç verdi: Bodrum’dan 5 isim listelere girdi
Muğla’nın 28. dönem milletvekili adayları beli oldu. Tüm partilerden toplam 43 kişinin milletvekilli olmak için yarışacağı listelerde Bodrum’dan 5 isim de listelerde yer aldı.

(BODRUM) Selçuk Arslan -   28. dönem milletvekili listeleri geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Muğla’nın ilçeleri arasında, en kalabalık, seçmen ve ekonomik açıdan en güçlü ilçesi konumunda olan Bodrum’ da ise gözler listelerdeydi. Muğla’da tüm partilerde toplan 43 isim milletvekili listelerinde yer aldı. Listeye farkı partilerden 5 isim Bodrum’u temsilen kendilerine yer buldu.

voyage otel

 

 


32 yıldır Ankara’da temsil edilememesinden dolayı ilçede kampanya başlatılmıştı. Başta meslek odaları ve sivil toplum örgütleri olmak üzere başlatılan kampanya ile en az Bodrum’dan bir isimin listelerde yer alamsı hedefleniyordu. Bodrum kamuoyu yaptığı çağrılarda birinci sıradan Bodrum’dan bir isme yer verilmesi talep etmişti.

 


Bodrum’dan son olarak 1987 seçimlerinde Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP)’den 18. Dönem Musa Gökbel, milletvekili seçilmişti. Gökbel siyaseten bir çok kişi tarafından eleştirilse de, milletvekilliği döneminde Bodrum ve Muğla için önemli hizmetlerin ve yatırımların gelmesi yönünde yaptığı çalışmalarla biliniyor.

 

Yapılan çağrılar kısmen de olsa karşılığını buldu ve Bodrum’da 5 isim Muğla milletvekilli adayı olarak listelerde yer aldı. CHP’de Bodrumlu Süreyya Öneş Derici üçüncü sırada, İyi Parti’de Mehmet Tosun üçüncü sırada,  Yeşil Sol Parti’de 1. sırasında Hasan Yıldırım, Memleket Partisi’den Mehmet Dinçberk ve TİP ‘den ise yaşayan ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ'u Muğla listelerinin 1. sırasından aday gösterdi.

 

MEVCUT VEKİLLER LİSTEDE YOK

 

CHP’nin merakla beklenen Muğla Milletvekili aday listesinde sürpriz isimler yer aldı. İlk sırada Avukat Cumhur Uzun, ikinci sırada Avukat Gizem Özcan yer aldı. Her iki isimde Menteşe ilçesinden. Üçüncü sıra Bodrumlu Süreyya Öneş Derici’nin olurken dördüncü sırada Gelecek Partisi’nden Selçuk Özdağ, beşinci sırada Mehmet Demir, altıncı sırada Fatma Gebeş Çimen, yedinci sırada Salih Nazmi Büyükdöğerlioğlu yer aldı.  Mustafa Saruhan, Remzi Kazmaz, Halil Karahan, Ümit Baltutan, Kerim Cangır gibi Bodrumlu iddialı isimler aday listesinde yer bulamadı. Ayrıca CHP'de mevcut Milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay, Suat Özcan ve Süleyman Girgin liste dışı kaldı.

 

ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARI LİSTEDE 

 

İYİ Parti Muğla Milletvekilli aday listelerinde eski belediye başkanları kendilerine yer buldu. Mevcut Milletvekilli Metin Ergun 1 sırada yer alırken, Fethiye eski belediye başkanı Behçet Saatcı 2. Sırada,  Konacık eski Belediye Başkanı ve İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun ise 3. Sırada yer aldı. İYİ Parti’den lsteye giren diğer isiler ise şöyle: Gülgün Çolakoğlu, Ayfer İlhan Öçer, Tulgay Hasar, Ömer Kaya.

 

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP), 14 Mayıs'taki genel seçim için açıkladığı milletvekili aday listesinde Muğla Bodrum’dan ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ 1. Sıra Milletvekili Adayı gösterildi. Türkiye İşçi Partisi'nin YSK'ya teslim ettiği Muğla milletvekili aday listesi ise şöyle Mehmet Aslantuğ, Neşe Tuncer Güngüt, Osman Gülgün, Mehmet Yapıcı, Yağmur Özgür Güven, Füsun Ünlüsoy, Neşet Karadağ”

 

MEMLEKET PARTİSİ’NDEN SÜRPRİZ İSİM

 

Listelerinde Bodrum’da aya gösteren diğer bir parti ise Memleket Partisi oldu. Bodrum’dan gelen talebe duyarsız kalmayan Memleket Partisi, Bodrumlu bir ismi birinci sıraya yazdı. Uzun yıllardır Bodrum siyaset hayatında aktif olan Süleyman Dinçberk, Memleket Partisi Muğla Milletvekili Aday listesinin başında yerini aldı. Süleyman Dinçberk’in 1’inci sırada yer aldığı listede; 2’inci sırada İbrahim Şimşek, 3’üncü sırada Canan Karaosmanoğlu, 4’üncü sırada Osman Kurtuluş, 5’inci sırada Buse Tokaç, 6’ıncı sırada Ümit İftar ve 7’inci sırada Subutay Akça yer aldı.


  
“GÜÇLÜ MUĞLA, SORUNLARI ÇÖZÜLMÜŞ BODRUM’LA DAHA MÜMKÜNDÜR”

 

Bodrum’dan 5 ismin listelerde olmasını değerlendiren Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan,  Muğla’nın en büyük ilçesi olan Bodrum’un Türkiye ekonomisine ekonomik olarak en büyük katkıyı koymasına rağmen, en sorunlu ilçenin de Bodrum olduğunu söyledi.

 

Bodrum’un sorunlarını ve çözüm önerilerini her fırsatta siyasi partilere aktardıklarını belirten Kayhan, “Sorunların çözümüne gerek iktidar gerekse muhalefet partilerinin ilk iki sıra adaylarının katkı sağlayacağını da sık sık ifade ettik. Çünkü Bodrum’un sorunlarına vakıf, ihtiyaçlarını iyi bilen milletvekili adaylarının, kentin sorunlarının çözümünde Ankara ayağında önemli işler yapacağına inanıyorduk. Defaten yaptığımız çağrılara uyan tek parti, Memleket Partisi oldu. Memleket Partisi’nin 1.Sıra Muğla milletvekili adayı Sayın Süleyman Dinçberk oldu. Bodrumlu bir turizmci olan Dinçberk’in kentin sosyal ve kültürel yapısını iyi bilen, sorunlarını TBMM’de dile getirip, çözüm üretecek bir isim olduğu düşüncesindeyiz. Bu anlamda Memleket Partisi’ne teşekkür ediyor, Sayın Süleyman Dinçberk’e de desteğimizin tam olduğunu belirtmek istiyoruz. Diğer taraftan meclise girme mücadelesi verecek olan siyasi partilerden Bodrum’un sorunlarıyla ilgili olacakları inancını da kaybetmek istemiyoruz. Güçlü Muğla, sorunları çözülmüş Bodrum’la daha mümkündür.” Dedi.