• Nevavprestij
POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 11 Temmuz 2020 21:50 Haber Girişi : 11 Temmuz 2020 21:51

Kadem Mete : Yalan ve gerçek dışı haber yapmak akıl tutulmasıdır

Kadem Mete : Yalan ve gerçek dışı haber yapmak akıl tutulmasıdır
AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, son günlerde bazı yayın organları tarafından yapılan haberlere cevap verdi.  

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, son günlerde bazı yayın organları tarafından yapılan haberlere cevap verdi.  Haberlerin gerçeği yansıtmadığını aktaran Mete Kamuoyuna yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

voyage otel

KAMUOYUNA SAYGILARIMLA

Son günlerden bazı sosyal medya platformlarında ve bazı gazetelerde çıkan, ilk olarak 22 Mayıs 2017 tarihinde Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Fatih Çekirge’nin “Sahillere Yeni Düzen Geliyor” başlıklı yazısında ifade edilen ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğurluoğlu’nun 9 Temmuz 2020 tarihli “Sıra Kıyılarımıza Geldi” başlıklı yazısında yeniden gündeme getirilmek istenen gerçekle bağdaşmayan haberle ile ilgili şahsım tarafından açıklama yapma gereği hâsıl olmuştur.

Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Haberin gerçek dışı olmasına rağmen ısrarla gündeme getirilmek istenmesi son derece üzücüdür.

Bilgiye ulaşmanın bu kadar kolay olduğu bir dönemde yalan ve gerçek dışı haber yapmak bir akıl tutulmasıdır.

Bu tarz haberlerle kamuoyunu yanlış bilgilendirenleri, kasıtlı karalama kampanyasının bir parçası olanları kınıyorum.

Şahsımı da hedef alan haber ile ilgili Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi A.Ş NİN VE MUÇEV’in açıklamaları ekte kamuoyumuzun bilgilerine sunulmuştur.

Saygılarımla

AK Parti Muğla İl Başkanı
Kadem METE

İlgili Makama, son günlerde çeşitli yerel gazetelerde şirketimiz hakkında çıkan “Sorumluluk Alanlarımızın “Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi A.Ş.”ye devredilmesi” haberleri tamamen asılsız olup, gerçeği yansıtmamakta ve şirketimiz hakkında bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Söz konusu haber 22 Mayıs 2017 tarihinde Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Fatih Çekirge’nin “Sahillere Yeni Düzen Geliyor” başlıklı köşe yazısında yayımlanmıştır. Bu haber, şuan güncel olan AKBÜK’ün 20 yıllığına kiralanmasına karşılık MUÇEV’i karalama kampanyasıdır. Ayrıca Deniz Ticaret Odası tarafından bu haberin eski haber olduğu ve gerçeği yansıtmadığı hakkında basın açıklanması yapılmıştır.

Saygılarımla,

Saygıdeğer Kamuoyunun Dikkatine

Son günlerde bazı medya mecralarında gündeme getirilen, Muğla ili ve çevresindeki bazı sahiller, plajlar, yat bağlama tesisleri, iskeleler ve koyların kullanım haklarının Odamız şirketlerinden Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi A.Ş’ye devredildiğine ilişkin gerçek dışı haberler nedeniyle kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur.

Konu, ilk kez 2016 yılında ortaya çıkmış, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tasarruf yetkisi kendisine ait bazı sahil ve koyların kullanımını bir pilot proje olarak İMEAK DTO’ya tahsis etmeyi düşünmüştür. O tarihlerde konuyu bir sosyal sorumluluk projesi olarak gören o günkü İMEAK DTO yönetimi, Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi Anonim Şirketi’ni kurmuştur. Ancak Bakanlık daha sonra bu düşüncesinden vazgeçmiştir.

Geçtiğimiz günlerde, o tarihlerde yapılan eski bir haberin, sanki yeni bir gelişmeymiş gibi bazı sosyal medya mecralarında paylaşılmasıyla konunun sebebini bilemediğimiz bir şekilde yeniden gündeme getirilmeye çalışıldığını görüyoruz.

Bilinmesini isteriz ki; o günden bu yana geçen süreçte ne Bakanlığın ne de İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın bu konuda bir girişimi ve çalışması olmamıştır. Bugün itibarıyla Deniz Kıyı ve Çevre Yönetimi A.Ş’ye yapılmış bir devir söz konusu değildir.

Tüm bu gerçeklere rağmen, üstelik herhangi bir devir ve sorumluluk almadığımız halde, bugün yeniden gündeme getirilmeye çalışılan bir konuyla ilgili yalan ve etik dışı haberlere karşı her türlü hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu hatırlatmak isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI